Actualitate

LUCRĂRILE DE LA COLEGIUL EMINESCU, DEPARTE DE A SE ÎNCHEIA. Ce anume amână revenirea elevilor în școala lor

Una caldă, alta rece pentru elevii Colegiului Mihai Eminescu. Din anul școlar viitor vor învăța într-o clădire modernizată total dar și în bănci noi. Nu se vor bucura, însă, de noile dotări din septembrie, odată cu debutul anului școlar.

Prezent în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, primarul Constantin Toma a anunțat că elevii de la Eminescu nu vor începe noul an școlar în propria unitate de învățământ. Întârzierile înregistrate pe parcursul derulării proiectului de reabilitare a clădirii, legate atât de plăți făcute târziu, cât și de problemele înregistrate de constructor, fac imposibilă finalizarea lucrărilor până în luna septembrie.

“Mă tem că elevii nu vor reveni în septembrie în clădirea Colegiului Eminescu, ci se va mai întârzia 2-3 luni. Asta pentru că au fost întârzieri foarte mari din partea Ministerului Dezvoltării, firma care a lucrat acolo a intrat și în insolvență, s-a mutat activitatea pe o altă firmă. Ei au promis că la 1 septembrie vor ieși de acolo dar avem o problemă: vrem să facem și dotarea nou-nouță.”

Pe lângă lucrările de reabilitare totală a clădirii monument istoric, autoritățile au decis să schimbe și băncile din unitatea de învățământ, dar și celelalte dotări, ceea ce face ca termenul de finalizare a proiectului să se amâne.

“Împreună cu conducerea Colegiului vom face un proiect și îl vom prinde la rectificare, pentru că nu au fost bani pentru așa ceva, să facem un proiect pentru dotări noi. Într-o clădire care va fi extrem de frumoasă și adusă la zi, nu poți să aduci băncile vechi și tot ceea ce mai era acolo. Nu este cea mai corectă treabă. Voi discuta cu conducerea Colegiului Eminescu, ei deja să lucreze și să ne facă o propunere. Noi o să facem lucrarea, dar vrem să stabilim, până avem banii, toate aspectele legate de furnizori, să facă o analiză în față, și atunci când vom declanșa licitația să știm căror firme trimitem invitația. Pot să apară contestații iar termenul poate fi depășit.”, a adăugat primarul Constantin Toma.

Clădirea Colegiului Mihai Eminescu din Buzău a intrat în reabilitare în urmă cu doi ani. Potrivit contractului, șantierul trebuia închis pe 1 februarie, anul acesta, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe de  o parte din cauza plăților făcute cu întârziere, pe de altă parte din cauza problemelor întâmpinate de constructor, probleme legate inclusiv de forța de muncă.

Proiectul de reabilitare a Colegiului Eminescu, o clădire monument istoric, veche de mai bine de o sută de ani, este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și are o valoare de 5 milioane de euro.