Actualitate

UNDĂ VERDE LA JUDECATĂ! Decizie importantă luată de Tribunalul Buzău

Poate începe judecata în dosarul în care doi tineri din Buzău sunt acuzați de  complicitate la omor calificat și complicitate la distrugere prin incendiere. Este vorba despre cei doi prieteni ai lui Cosmin Dan, autorul crimei din februarie 2019, dintr-un apartament de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

După ce luna trecută procurorii au încheiat rechizitoriul și au trimis dosarul judecătorilor, vineri, 23 aprilie, magistrații Tribunalului Buzău au analizat cazul, au respins cererile şi excepţiile formulate de unul dintre inculpați, ca fiind nefondate, și au dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

“Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul C.R.Ş., ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei privind pe inculpaţii C. R. Ş. şi N.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere prin incendiere şi complicitate la omor calificat…. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii C.R.Ş. şi N. A. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.”, se arată în decizia instanței.

Totodată, judecătorii au decis că cei doi tineri trebuie să rămână sub control judiciar.

“Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulată de inculpatul C.R.Ș., ca nefondată.  Constată că subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii N.A.  şi C.R.Ş. şi în consecinţă menţine această măsură preventivă cu toate obligaţiile impuse prin ordonanţele nr.382/P/2019 din data de 14.01.2020 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.”

După deciziile luate vineri, urmează să fie stabilit un prim termen în dosar.

Reamintim, acest dosar este disjuns dintr-o cauză care a șocat Buzăul și întreaga țară. În februarie 2019, Cosmin Dan și-a ucis fosta iubită, prin incendiere. Pentru această faptă, Cosmin Dan a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare. În paralel, procurorii au efectuat verificări într-o altă cauză, disjunsă din cea principală, iar luna trecută, au decis să îi trimită în judecată și pe doi dintre prietenii lui Cosmin Dan, întrucât, au stabilit anchetatorii, din cercetări a reieșit clar participarea celor doi la actul soldat cu uciderea prin incendiere a Valentinei Nica, tânăra de 21 ani care a sfârșit în februarie 2019, în chinuri inimaginabile. Aceștia sunt acuzați că i-au dus o sticlă cu benzină lui Cosmin Dan, în apartamentul fostei sale iubite, fără să se gândească la consecințe, benzină cu care în final Valentina a fost stropită și incendiată.

Cei doi buzoieni riscă aceleași pedepse ca și autorul crimei, condamnat definitiv la 24 de ani închisoare.