Actualitate SĂNĂTATE

Mai multe paturi pentru bolnavii COVID-19. Capacitatea de internare crește în fiecare spital care primește pacienți infectați cu SARS CoV-2

sursa:Facebook

Crește de la o zi la alta numărul buzoienilor infectați cu coronavirus care au nevoie de internare. Astăzi, 26 ianuarie, sunt zeci de pacienți în spitalele COVID din Buzău. La Spitalul Județean sunt aproape 60 de pacienți, iar la Nehoiu 17. În saloanele Spitalului Râmnicu Sărat sunt 57 de bolnavi, printre care 8 copii.

Cum în fiecare zi sunt sute de buzoieni confirmați cu COVID-19, autoritățile au decis să mărească în toate spitalele caapcitatea de internare.

“Am decis în ședința cu managerii de spitale, DSP și CJAS să intrăm în pasul următor din Planul de Reziliență, adică să accesăm noi paturi, creștem cu 30% capacitatea actuală de internare în spitale. Există, într-adevăr, o afluență sporită de pacienți”, a anunțat la Focus Tv, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

În plus, la Spitalul Județean Buzău vor fi amenajate noi paturi destinate copiilor infectați cu SARS CoV-2.

“Deja a devenit o certitudine anvergura mai mare în rândul copiilor în cadrul acestui val 5, ceea ce ne-a determinat să suplimentăm cu 15 paturi pentru copiii COVID. Mai exact, zona de tampon COVID din Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență am decis s-o transformăm în COVID Pediatrie pentru 15 paturi.”

Astăzi, 26 ianuarie, în județul Buzău este raportat un număr record de cazuri noi COVID-19. Sunt nu mai puțin de 571 de cazuri. Pacienții au vârste cuprinse între 5 luni și 92 de ani.