SĂNĂTATE

Mamă separată de copilul bolnav de o formă rară de epilepsie. Urmează anchetele

O mama din Buzău se luptă cu sindromul Dravet de care suferă copilul său, dar și cu sistemul sanitar care se dovedește uneori obtuz în privința modului în care îi tratează pe aparținătorii pacienților de la secțiile de pediatrie. Zilele trecute, buzoianca a ajuns cu fiul său la Spitalul Grigore Alexandrescu, în urma unei crize epileptice. Câteva ore, mama și copilul au fost separate  de personalul medical.

Mama băiețelului bolnav, Ancuța Răducanu, a povestit că inițial a fost lăsată în secție, iar, la un moment dat, când a ieșit pentru puțin timp, nu i s-a mai permis accesul. Ancuța Răducanu a declarat că nu a înțeles, în primă fază, dacă are dreptul legal de a fi însoțitor la Terapie Intensivă, dar a avut o discuție cu medicul de gardă care i-a explicat că acest lucru este permis de lege, dar reprezentanții spitalului au decis să-l interzică pe motiv că, anterior, alți părinți au făcut mizerie în secție. Mama copilului a anunțat că va depune o plângere, în cursul zilei de vineri, referitoare la incident.
Pe de altă parte, c17 Managerul unității medicale, conf. dr. Alexandru Ulici, a contrazis-o pe mama copilului explicând că aceasta a stat, în secție, alături de copil, circa o oră, lucru care ar reieși de pe înregistrăile camerelor de supraveghere.
Dincolo de explicațiile părților implicate în acest episod, Adele Chirică, președinte al Asociației pentru Dravet, a intervenit în dialog cu precizarea că situația semnalată nu este singulară la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a fost trimis, zilele trecute, să investigheze cazul de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Toate acuzațiile trebuie lămurite de conducerea unității medicale, în cadrul unei anchete administrative ce va fi, cel mai probabil, declanșată după depunerea plângerii de către mama care a fost dată afară de la ATI, zilele trecute.
Declarațiile părților implicate le puteți urmări AICI.

Etichete