Actualitate

“ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ”, LA BUZĂU. Aproape 1500 de elevi fac ore suplimentare pentru a recupera materia pierdută

Aproape 1500 de elevi din județul Buzău, care fie au rămas corigenți, fie în timpul școlii online nu au avut conexiune la internet, încep astăzi, 9 martie, cursuri speciale, menite să-i ajute să recupereze materia pierdută. Este vorba despre cursuri organizate în cadrul Programului pilot ”Școală după școală” implementat de Ministerul Educației. Aproape 1500 de elevi din tot județul, dintre care mai bine de jumătate de gimnaziu, sunt în evidențele oficialilor din învățământ pentru a lua parte la aceste activități. Copiii au fost împărțiți pe grupe și repartizați în 29 de centre. Programul după care vor învăța va fi stabilit de cadrele didactice din fiecare centru, în urma unor discuții cu părinții și elevii.

Înscrierile în programul ”Școală după școală” nu s-au încheiat. Părinții pot solicita înscrierea copiilor în program până în data de 25 a fiecărei luni.

Pentru a participa la aceste cursuri, elevii trebuie să îndeplinească cel puțin unul dintre următoarele criterii:

-elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei  și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internetꓼ

-elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplinăꓼ

-elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului al II-lea.

Mica Publicitate