Actualitate

Mantie albă peste zona de munte a Buzăului. Se simte că vine Crăciunul. Peisaje de vis (FOTO)

Crăciunul 2021 găsește zona de munte a Buzăului îmbrăcată într-un start consistent de zăpadă. A nins în nordul județului în ultimele zile, așa că totul este alb în jur. La Vintilă Vodă, dar și la Lopătari, stratul de omăt se menține de câteva zile. Imaginile surprinse în aceste zone amintesc de sărbătorile de altădată, când nu exista Crăciun fără zăpadă din plin.

La Lopătari, după câțiva ani, ulițele sunt din nou albe, spre bucuria copiilor.

Sursa Facebook Claudiu Constantin

Și la Vintilă Vodă este iarnă în bună regulă. Reprezentanții Ocolului Silvic au surprins în imagini frumusețea anotimpului iar fotografiile sunt postate joi, 23 decembrie, de  Romsilva pe Facebook.

Sursa Facebook Romsilva

“Iarna pe uli…drumuri forestiere în pădurile Ocolului Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău în fotografii frumoase realizate de colegul nostru Ciprian Silvestru.

Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 hectare păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate. Romsilva – Directia Silvica Buzau administrează 84.880 hectare păduri, din care 66.727 hectare păduri de stat.”