Actualitate

Primarul din Râmnicu Sărat a scris un colind și a plecat cu colegii din administrație la urat. Grupul de colindători, surprins în imagini (Video)

Colind scris de primar pentru locuitorii municipiului pe care îl conduce de aproape șase ani. Este cadoul primit de râmniceni în prag de sărbători de la Sorin Cîrjan, aflat la al doilea mandat de primar.

Edilul șef al municipiului, fost profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic ”Ștefan Cel Mare”, a intrat în atmosfera de sărbătoare și alături de Cornel Tudose, directorul Centrului Cultural din Râmnicu Sărat și artist cunoscut în județ, a compus un colind prin care îi îndeamnă pe râmnicenii ca, de Crăciun, să renunțe la grijile adunate în acest an greu al pandemiei și să se bucure de cei dragi.

”Dragii mei râmniceni,

Vin sărbătorile de iarnă, vine Crăciunul și se aud colindele românești! Lăsați grijile adunate peste an și bucurați-vă de căldura căminelor și a familiilor dumneavoastră!

Cu tot dragul, am scris și am cântat alături de colegii din administrația locală acest colind și vă trimitem gândul nostru bun!

Sărbători fericite!”, scrie pe Facebook Sorin Cîrjan.

A fost practic o muncă de echipă. Dacă Cornel Tudose a compus muzica, primarul a fost cel care a scris versurile. De altfel, Sorin Cîrjan a mărturisit pentru sansanews.ro că a mai compus și alte piese, însă totul este la nivel de pasiune. Tot o pasiune fiind și muzica folk și recunoaște că, din când în când, mai cântă astfel de piese.

”Textul a fost scris într-o seară, iar piesa a fost gata în alte două zile”, ne-a spus primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor așa că și-a îndemnat și colegii din Primărie să intre în atmosfera de sărbătoare. Au repetat colindul și au ieșit la urat.

”Am repetat doua zile și am înregistrat și filmat apoi! Pentru cei mai mulți dintre colegi a fost o premiera dar s-au descurcat ! Emoții au fost peste măsură….. Colindul este cântat împreună cu administratorul public, doamna secretar general a municipiului și directorii tuturor instituțiilor subordonate Consiliului Local”, spune primarul.

Imaginile înregistrate au fost postate astăzi și pe pagina de Facebook a primarului.

”Este un cadou de suflet pentru râmniceni ! Avem nevoie să ieșim din starea de apatie care ne-a cuprins, iar tradițiile și obiceiurile sărbătorilor Crăciunului sunt minunate!