Actualitate SĂNĂTATE

Maraton al vaccinării, la Buzău. Te poți vaccina la orice oră din zi și din noapte. Unde va fi organizat maratonul și ce premii se acordă

Maraton al vaccinării anti COVID, la Buzău, la sfârșitul acestei săptămâni. În week-end, buzoienii vor fi așteptați la vaccinare atât pe parcursul zilei, cât și noaptea, la noul centru ce va fi deschis la sediul Muzeului Județean.

Cum cererea pentru vaccinare a fost extrem de ridicată în ultimele zile, la fiecare centru din municipiul Buzău fiind înregistrate cozi de zeci de persoane, s-a luat decizia amenajării unui nou centru. Acest punct va fi amenajat în sediul central al Muzeului Județean. Mai mult, în week-end, când va avea loc deschiderea centrului, va fi organizat un maraton al vaccinării. Astfel, buzoienii vor putea să solicite administrarea serului începând de sâmbătă, de la ora 8:00 dimineața, pe parcursul întregii zile, dar și noaptea. Vor fi două fluxuri de vaccinare, fiind utilizate serurile Pfizer și Johnson & Johnson.

„Noul centru se va amenaja în zona Amfiteatrului, la parter, dar sunt circuite total diferite, adică nu interacționează cu angajații muzeului. Centrul va fi la parter și va fi separat și de vizitatori, și de orice alți colaboratori ai instituției noastre. Iar, în acest week-end, va fi un maraton de vaccinare, care va începe sâmbătă dimineață și se va încheia în dimineața zilei de luni. Atât timp cât va fi nevoie, vom ține deschis centrul de la ora 8:00 la 20:00”,a declarat pentru șansanews.ro directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Buzoienii care vor merge la Muzeul Județean în timpul maratonului să se vaccineze vor fi și premiați. Ei vor primi câte un bilet gratuit cu ajutorul căruia vor putea vizita expozițiile Muzeului Județean Buzău.

“Vor primi un bilet la Muzeul Județean, pe care îl vor putea folosi la 10 zile de la imunizarea completă. Iar cei care se vor vaccina cu doza 3 vor putea folosi biletul pe loc, deoarece aceștia dețin certificatul verde.”

În ultimele 24 de ore, în județul Buzău s-au vaccinat cu prima doză 2410 persoane, iar cu a doua, 157.