POLITICĂ

Marcel Ciolacu revine la șefia Camerei Deputaților, succesorul său la șefia PSD Buzău se duce la Cultură

Revenirea social-democraților în zona puterii produce mai multe motive de satisfacție social-democraților buzoieni. Astfel, încă de ieri s-a confirmat că liderul interimar al PSD, Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, va prelua portofoliul Culturii, în Guvernul Ciucă, fiind a doua oară când politicianul își adjudecă acest ministeriat.

O altă revenire importantă pentru social-democrații buzoieni este cea a lui Marcel Ciolacu în fruntea Camerei Deputaților, fiind al doilea mandat de președinte al camerei inferioare pe care buzoianul îl preia, după cel din perioada mai 2019 – decembrie 2020.Funcția, adjudecată prin vot secret, în ședința de plen de marți, este una importantă, chiar dacă nu are aceeași greutate cu postul de premier pe care PSD a fost nevoit să îl cedeze la prima rotație, liberalilor, cel nominalizat fiind generalul Nicolae Ciucă. Altfel, și acesta are strânse legături cu Buzăul din perioada în care a activat ca și comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica.

Dincolo de rezultatul de moment al negocierilor politice rămâne de urmărit cum va folosi Buzăului propulsarea în funcții publice de primă linie a unor oameni care sunt buzoieni ori și-au început cariera în acest județ.