Actualitate

MĂRTURIA UNUI PACIENT COVID-19. După câte zile s-a vindecat? Ce mesaj are pentru buzoieni

Cristina Ungureanu, directorul Direcției de Sănătate Publică, este unul dintre cei 992 de buzoieni care au fost diagnosticați până acum cu COVID-19. Pe 1 iulie, la o zi după ce era confirmat cu acest virus și medicul epidemiolog Carmen Scântei, directorul DSP primea vestea că este infectat cu SARS-CoV-2.

La câteva ore s-a internat la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. Nu a avut simptome care să-i agraveze sănătate, însă virusul și-a făcut simțită prezența printr-o stare de oboseală permanentă.

La zece zile a fost externată. Inițial a spus că după o săptămână de recuperare la domiciliu va putea să revină la serviciu. Însă, lucrurile nu au stat chiar așa. După două săptămâni de boală și încă una de recuperare acasă, directorul DSP spune că starea de oboseală nu îi permite să revină la programul cu care era obișnuită.

Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău

Prin aceeași situație trec și ceilalți colegi, diagnosticați la începutul lunii cu COVID-19, printre care și medicul epidemiolog Carmen Scântei. Au scăpat de virus, testele au arătat că sunt negativi la COVID-19, dar au nevoie de recuperare.

Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău

După ce a trecut prin boală, directorul DSP are un mesaj pentru toți buzoienii pe care îi îndeamnă la responsabilitate.

Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău

Cristina Ungureanu speră să revină la serviciu săptămâna viitoare, adică după o absență de o lună de zile.