Actualitate

Părinți, profesori și elevi, chemați să spună dacă sunt de acord cu modificările din educație. Unde pot trimite propunerile

Invitație la dezbatere publică pe marginea noii legi a învățământului, lansată astăzi de Partidul Național Liberal Buzău, după ce în urmă cu aproape zece zile Minsterul Educației a făcut publică o sinteză a acestui document. Reprezentanții Comisiei de Educație din cadrul PNL Buzău au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat ce conține draftul legii Educației și, în același timp, au făcut un apel către toți părinții, elevii și profesorii care au ceva de spus cu privire la aceste modificări anunțate să le trimită propunerile lor. Liberalii au promis că toate aceste idei strânse de la buzoieni vor fi duse de senatorul și deputatul de Buzău atât în Parlament cât și pemasa ministrului Educației.

Ionel Meiroșu, inspector școlar general adjunct, și profesorul Constantin Coman, membri ai Comsiei de Educației din cadrul Partidului Național Liberal au prezentat astăzi, într-o conferință de presă, ce conține draftul noii legi a învățământului publicat pe 13 iulie de ministerul Educației și aflat în dezbatere publică până pe 20 august. Cu această ocazie, cei doi au lansat și un îndemn către toți părinții, elevii și profesorii din Buzău care vor să-și aducă aportul la noile reguli după care se va desfășura, în anii următori, după adoptarea noii legi, procedul educațional din România.

Membrii PNL au anunțat că buzoienii pot trimite propunerile lor, în format electronic, pe adresa de mail a partidului, până pe 14 august.  Propunerile cu privire la schimbările ce ar trebui să intervină în sistemul de învățământ vor fi strânse la un loc iar prin intermediul parlamentarilor PNL vor ajunge în atenția factorilor de decizie din București.

După prima rundă de discuții, peneliștii din Comisia de Educație au adunat deja 2 propuneri înaintate de cadre didactice din Buzău. Prima se referă la noua funcție care ar putea să apară pe ștatele de plată din școli, respectiv cea de director administrativ, în timp ce a doua idee desprinsă în urma primelor dezbateri vizează concursul de admitere organizat de colegiile naționale, demers cu care majoritatea cadrelor didactice din Buzău nu sunt de acord.