Actualitate

Mărturisiri emoționante ale președintelui Consiliului Județean, la final de an: ”Prea multă lume a plecat de lângă noi. Am pierdut colegi, am pierdut prieteni”

Mărturisiri emoționante ale președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, aproape de finalul unui an extrem de greu: ”A fost un an echilibrat, dar trist, prea multă lume a plecat de lângă noi”.

Președintele Consiliului Județean a dezvăluit că în 2021 a pierdut multe cunoștințe din cauza COVID-ului, fiind situații în care, la doar câteva zile de la momentul la care a purtat o discuție telefonică cu cineva, a aflat că respectiva persoană a fost răpusă de coronavirus. Situații care l-au întristat mai mult decât oricând și care l-au făcut să nu-și mai dorească altceva, personal vorbind,  decât sănătate.

”Sufletește a fost un an echilibrat, dar un an trist. Prea multă lume a plecat de lângă noi, mi-aș dori să fim toți anul viitor, rudele și cei din preajmă. Poate ne facem mai buni, poate ajungem să ne dăm seama care sunt adevăratele valori, să ne bucurăm că mai vedem soarele răsărind, că mai mirosim o floare. Am pierdut colegi, oameni cu care am vorbit azi la telefon iar peste 5 zile, când i-au sunat, mi-au explicat rudele, soția, că nu mai sunt. Am pierdut și o colegă de serviciu.  Profesional a fost un an echilibrat, cu bani mai puțini am reușit să realizăm lucruri importante, mai sunt și neîmpliniri pe care sperăm să le rezolvăm anul viitor. Nu e un an care să ne aducă pe sfârșit bucurii prea mari din punct de vedere personal. ”

Din punct de vedere profesional, președintele Consiliului Județean are marea mulțumire că s-a reușit  acreditarea Ținutului Buzăului ca Geoparc UNESCO:

” Cea mai importantă e acreditarea Ținutului Buzăului ca Geoparc UNESCO. E un lucru fantastic pentru Buzău și pentru România. România e ancorată pe harta internațională prin Geoparcul Retezat și apoi va fi și prin Ținutul Buzăului. Mai e o formalitate, acreditarea, iar din acel moment vom putea vorbi cu adevărat de turism și de relansarea turismului adevărat în județul Buzău. Nu înseamnă că din aprilie va fi lapte și miere. O să fie proiecte, vom munci, zona se va dezvolta din punct de vedere economic și spre binele cetățenilor. Vom avea altă vizibilitate, o să creăm povești frumoase”.