Actualitate

MAȘINĂ CU VACCINURI ANTI-COVID, LOVITĂ LA POȘTA CÂLNĂU DE O AUTOSPECIALĂ A JANDARMERIEI BUZĂU. Ce s-a întâmplat cu vaccinurile

O mașină care transporta vaccinuri anti-COVID a fost implicată luni după amiază într-o tamponare, la Poșta Câlnău, pe DN2E85.

Din primele informații, mașina cu vaccinuri a fost lovită chiar de autospeciala de jandarmi, care se afla în convoiul ce asigura protecția serurilor.

Mai exact, maşina cu vaccinuri care se îndrepta spre Iași era însoţită de vehicule ale Poliţiei, MApN şi Jandarmeriei. La Posta Câlnău, potrivit martorilor, maşina Poliţiei, care era antemergător, ar fi încercat să depăşească un autoturism condus de o femeie care s-ar fi speriat şi ar fi frânat brusc

Maşina MApN ar fi frânat, la fel şi autoutilitara care transporta vaccinuri. Acela ar fi fost momentul în care autospeciala Jandarmeriei a intrat în masina care transporta vaccinuri.

“Astăzi, în timp ce jandarmii se aflau în misiune de asigurare a unui transport de vaccinuri pe ruta București- Iași, în localitatea Poșta Călnău, autoutilitara încărcată cu doze de vaccin a fost lovită din spate de autoutilitara Jandarmeriei. Ambele autovehicule au pagube materiale minore. Nu au fost persoane rănite. Autoutilitara cu vaccinuri și-a reluat cursa spre Iași, urmând să fie stabilite cauzele producerii accidentului” a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Buzău, Georgiana Nazâru.

Autoritățile din Buzău susțin că atât mașina cu vaccinuri cât și autospeciala de jandarmi si-au continuat drumul după tamponare, fără a fi afectată încărcătura.

Cu mașina care a fost lovită de autospeciala de jandarmi erau transportate vaccinuri Pfizer, Moderna, dar si AstraZeneca, destinația fiind Iași, de aici serurile urmând a fi distribuite în județele din regiune.

Incidentul a fost raportat autorităților centrale.