Actualitate SĂNĂTATE

UN NOU CENTRU DE VACCINARE VA FI DESCHIS LA BUZĂU. Numărul buzoienilor imunizați se va tripla până în vară, estimează autoritățile de sănătate publică

Începând din vară, restricțiile impuse în contextul pandemiei ar putea fi relaxate, astfel încât ușor, ușor, “România să revină la normalitate„. Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi constituirea unui unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să se asigure de acest lucru, începând cu data de 1 iunie. Singura soluție pentru ca situația să rămână sub control iar măsurile să poată fi relaxate o reprezintă vaccinarea, a subliniat premierul.

La Buzău, autoritățile de sănătate publică se declară mulțumite de ritmul vaccinării. De la debutul campaniei, în județul Buzău au fost administrate 56 607 doze. Iar numărul persoanelor vaccinate va crește în perioada următoare. Un nou centru de vaccinare anti coronavirus va fi deschis în municipiul Buzău. Începând de marți, 6 aprilie, buzoienii vor putea fi imunizați într-un centru care va funcționa în cartierul Dorobanți. Iar de săptămâna viitoare, noi centre vor fi deschise în câteva comune din județ.

“De mâine, va funcționa un nou centru, cu un flux, la fostul local al LSM- ului, în Dorobanți, care va vaccina cu Moderna. Pe Bulevardul Bălcescu se vaccinează cu AstraZenneca, iar în toate celelalte unități se va vaccina cu Pfizer. Iar din 13 aprilie vom deschide și celelalte centre pe care le avem propuse pentru Pârscov, Vintilă Vodă și Berca.”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Odată deschise aceste centre și în contextul demarării vaccinării în cabinetele medicilor de familie, autoritățile de sănătate publică se așteaptă ca numărul buzoienilor care se imunizează împotriva COVID să crească semnificativ până la debutul verii și să ajungă la un nivel care să permită ținerea sub control a infecției cu coronavirus, în Buzău.

“Dacă din 4 ianuarie, când am început, și am avut perioade de încetinire, nu determinat de prezența personalului medical ci de modul de aprovizionare cu vaccinuri, am făcut 50 000 de vaccinări, cred că de acum înainte, când oamenii au căpătat experiență, de partea cadrelor medicale, și încredere, de partea cealaltă, presupun că până în iunie vom depăși 150 000 de vaccinări, având în vedere că se și înmulțește numărul centrelor de vaccinare și că știm că din 4 mai se vor vaccina persoanele și prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Atât timp cât facem un fond atât de solid de persoane protejate, zic eu că acoperirea este destul de bună și n-o să avem așa o evoluție neașteptată la acest tip de infecție.”, a adăugat medicul Carmen Scîntei.