Social

MĂȘTI GRATUITE PENTRU TOȚI ELEVII! Unde se întâmplă și de unde vin măștile

Părinții elevilor dintr-o comună din Buzău au scăpat de grija achiziționării măștilor sanitare. Toți copiii înscriși la școală au primit gratuit aceste accesorii de protecție.

Norocoșii sunt elevii din comuna Țintești, iar măștile au fost donate de grupul de firme de reciclare ce își are fabricile amplasate pe teritoriul unității administrative teritoriale.

“Suntem parte din această comunitate și avem responsabilitatea să o ajutăm să crească. Sprijinirea comunității din Țintești a devenit o prioritate pentru noi, iar odată cu începerea școlii, am decis să ne implicăm pentru a depăși împreună cu bine această perioadă, mai ales că avem câteva zeci de familii cu angajați ai fabricilor noastre care au copii înscriși la școala Maxenu”, a declarat Alina Genes, CEO al grupului de firme.

În total în comuna Țintești vor ajunge 30.000 de măști, cantitatea acoperind necesarul de măști pentru toți elevii școlilor din Maxenu, Țintești și Pogonele, până la finalul primului semestru.

„Odată cu începerea școlii, lupta pentru sănătate a devenit și o luptă pentru educație. Suntem conștienți că provocările acestei perioade, care nu sunt puține, se resimt mai ales în școlile din mediul rural, care au resurse limitate la dispoziție pentru desfășurarea în siguranță a activităților. Este motivul pentru care am decis să sprijinim eforturile Școlii Gimnaziale Maxenu și să asigurăm măști de protecție pentru toți elevii școlii până la finalul primului semestru școlar, într-o primă fază”, a declarat un alt reprezentant al grupului de firme.

Măștile sunt realizate special pentru copii, având dimensiuni potrivite acestora, și respectă toate standardele de conformitate din statele membre UE, asigurând o bună protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Primul lot de măști au fost livrate pe 16 septembrie, respective 10.000, urmând ca restul să ajungă la elevi în funcție de necesitate.