Actualitate SĂNĂTATE

Măsuri stricte dispuse de epidemiologi după ce în focarul de la Centrul de Primire în Regim de Urgență s-a ajuns la 13 infectări cu SARS-CoV-2

Măsuri stricte impuse în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență din Buzău unde a izbucnit un focar de coronavirus cu 13 infectări până în acest moment.

În primul rând, Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea unei dezinfecții riguroase în tot centrul. De asemenea, a recomandat DGASPC interzicerea vizitelor părinților în următoarele două săptămâni dar și noile internări, pentrru același interval de 14 zile.

”Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Buzău a primit următoarele recomandări de la DSP Buzău: dezinfecție terminală, interzicerea unor noi internări  pentru următoarele 14 zile, monitorizarea permanentă a stării de sănătate a copiilor și angajaților, cu izolarea imediată a celor care prezintă semne de infecție și investigarea lor, interzicerea vizitelor parentale pentru următoarele 14 zile”, a declarat  luni purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Roxana Kovacs.

Alarma în Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău s-a dat vineri când testul PCR al unui educator, vaccinat anti-COVID a ieșit pozitiv. A doua zi, 8 copii, dar și alți 2 educatori au prezentat semne de boală. Li s-au recoltat teste rapide care au ieșit pozitive. Duminică, încă 2 angajați ai centrului au început să aibă simptome, li s-au făcut teste rapide, care de asemenea, au ieșit pozitive. Astfel că în acest moment, în centrul din  orașul Buzău sunt 8 copii infectați și 5 angajați. Copiii au fost internați în spitalul de la Râmnicu Sărat în timp ce adulții sunt acasă, cu semne ușoare de boală.

Pe de altă parte, în urma anchetei epidemiologice, s-a descoperit că unii dintre  copiii din centru au participat în ultimele 14 zile la un eveniment organizat de Biblioteca Județeană la un mall din oraș. In plus, copiii au fost vizitați în centru de părinți, astfel că nu se poate ști în acest moment cum a intrat virusul în unitatea de ocrotire socială.

În centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare Buzău din 18 angajați 14 sunt vaccinați complet anti-COVID încă din luna februarie, la scurt timp de la debutul campaniei de imunizare a populației.