POLITICĂ

MEA CULPA! CUM I-A CERUT CEZAR PREDA SCUZE PUBLICE LUI LUDOVIC ORBAN, LA FOCUS TV (VIDEO)

Deputatul P.N.L. Cezar Preda a simţit nevoia să-şi ceară scuze faţă de şeful său pe linie de partid, premierul Ludovic Orban. După ce a precizat că nu mai candidează pentru un nou mandat parlamentar dar că se va implica într-un nou proiect politic care depinde, însă, de succesul P.N.L. la alegerile generale, Cezar Preda a explicat, în exclusivitate, la emisiunea Sens Direct de la Focus TV că a greşit de 3 ori faţă de Ludovic Orban. Preda a spus:

“Deşi nu l-am susţinut pe Ludovic Orban, el are «vreo trei» înaintea mea. În sensul că, eu am greşit de trei ori în faţa lui. Prima oară am greşit când l-am schimbat din lider de grup, atunci când a vrut fostul P.N.L. să-l schimbe cu Nicolăescu. Atunci au apelat la mine să dau forța P.D.-L.-ului să-l schimbăm pe Orban. Am zis că de ce să-l schimbăm, că-i băiat bun. Dar aşa a fost înţelegerea. Apoi stăteam şi mă gândeam de ce i-am ascultat pe şmecherii ăştia. De ce n-am lăsat să curgă votul. Că dacă P.D.-L., cu 23 de voturi, nu vota, Ludovic Orban era în continuare lider de grup.

A doua oară când am greşit faţă de el a fost atunci când nu l-am susţinut la preşedinţia P.N.L. Dar de ce nu l-am susţinut. Pentru că ai noştri, fostul P.D.-L., l-au luat pe buzoianul Cătălin Predoiu şi l-au pus să zică de toate prin toată ţara dar, în realitate, au aranjat să nu-l lase să candideze. Atunci eu m-am înfuriat pe ai noştri, pe Blaga şi pe ceilalţi şi-am zis, măi, ce mai vorbim, când fuzionează două partide trebuie să ai un candidat puternic să iei 30%-40% din B.P.N. şi m-am enervat şi nu l-am susţinut.

A treia oară când pot să spun că am greşit faţă de el a fost atunci când m-am băgat în Referendumul pentru familie. Eu sunt creştin devotat, dar nu amestecaţi asta cu familia. Românii ştiu ce înseamnă familia, adică bărbat şi femeie. Ceea ce făcea şi preşedintele Klaus Iohannis. Dar Ludovic Orban a apucat să spună altceva.”, a spus Cezar Preda la Sens Direct.