Actualitate SĂNĂTATE

Medic din Spitalul Județean: ”ATENȚIE! Nu te-ai vindecat de COVID, te-ai externat, ai plecat acasă și totul e bine și frumos”

E un moment de respiro pentru medicii și asistentele din Spitalul Județean Buzău care tratează bolnavi COVID.  Numărul infectărilor a scăzut semnificativ și puțini mai ajung la spital, în aceste zile. Sunt însă internați bolnavi în stare gravă care au ajuns la spital în plin val 4 și pe care medicii încearcă încă să-i salveze.

Medicii atrag atenția că diferența dintre un val 4, extrem de agresiv și un val 5 care va veni, dar care sperăm să fie mai puțin virulent ca cel de dinainte, o poate face vaccinarea.

Pe de altă parte, medicii atrag atenția tuturor buzoienilor care au trecut prin boală, să nu se culce pe-o ureche și să-și neglijeze starea de sănătate odată ce se negativează și sunt externați, pentru că lucrurile nu stau deloc așa.   Coronavirusul este atât de parșiv încât poate  provoca probleme  și la distanță de câteva luni bune de la infectare.

”Un pacient care a avut COVID trebuie urmărit pe parcursul mai multor luni. Nu te-ai vindecat, te-ai externat, ai plecat și totul e bine și frumos. Această boală e destul de parșivă încât să apară complicații și la o lună și la două luni după ce te-aiu infectat. Sperăm doar că bolnavii vor veni la timp la spital, nu în ultimul moment sau atunci când nu se mai poate face nimic, așa cum s-a întâmplat în valul 4, în multe cazuri. Sperăm să ne prindă pregătiți valul 5, pentru că știm ce am pățit în valul 4” a declarat la Focus TV directorul medical al Spitalului Județean Buzău, Ștefania Manolescu.