Cutremurele devastatorare din Turcia, de săptămâna trecută, au făcut zeci de mii de victime și au distrus clădire după clădire. Persoanele care au scăpat cu viață în urma seismelor îngrozitoare au mare nevoie de ajutor. Situația multora este critică, așa că orice ajutor este binevenit. Pentru sprijnirea celor afectați de cutremur, la Buzău este lansată o nouă cmapanie umanitară organizată, de această dată, de Spitalul Județean Buzău. Inițiativa aparține unui medic de origine turcă, ce lucrează la Spitalul Județean.
Medicul Merve Oruç, coordonator al Compartimentului Dermato-Venerologie, a declarat, la Focus Tv, că își dorește foarte mult să ajute poporul turc, mai ales că are foarte mulți foști colegi de facultate care, la finalizarea studiilor, s-au întors în Turcia exact în zona afectată de seisme.
“Am colegi de facultate care au terminat facultatea și s-au întors în țară, dar fiind în zona de cutremur nu mai pot să iau legătura cu ei, ce am aflat de la familie, unii au decedat. Este foarte greu, în fiecare zi este cutremur. Ambasada Turciei și TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România) s-au mobilizat pentru a-i sprijini pe cei afectați. La nivelul județului Buzău, campania este organizată de Spitalul Județean, în parteneriat cu Consiliul Județean. Cei care vor să sprijine ne găsesc la Gîrlași, pe strada Plevnei, de la ora 9:00 la 14:00. Avem nevoie de corturi, lenjerii de pat, scutece pentru copii, butelii de gaz, geci, echipamente pentru iarnă. Problema este că este foarte frig acolo și este foarte greu pentru ei.”
Marți, 14 februarie, este prima zi în care pot fi donate pături, lenjerii și alte lucruri utile persoanelor greu încercate în această perioadă.
“Spitalul Județean nu a mai derulat o astfel de campanie umanitară. Doamna doctor a venit la mine și m-a întrebat dacă putem colabora, am zis da pe loc, mi se pare o situație dramatică pentru poporul turc, ne aflăm și noi într- o zonă seismică, sper să nu pățim și noi așa ceva, dar, gândindu-mă la lucrul acesta, am zis că este necesar să fim alături de oricine are nevoie de aceste bunuri și am fost de acord să ofer logistica pentru a strânge aceste donații. Am ales secția exterioară Gîrlași, la containerul din spate care este modernizat, unde avem și pază. Marți, 14 februarie, trecem faptic la colectarea lucrurilor, avem informații că destul de multă lume și mai ales firme vor contribui, dar și cei din spital au zis că vor pune umărul”,a declarat, la rândul său, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.
Adaugă comentarii