Social

(Update) Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică este de negăsit: “Întoarce-te acasă, totul se rezolvă!”

UPDATE: Adolescenta de 14 ani, din Săpoca, dată dispărută marți, 11 mai, a fost găsită de polițiști. După ce mama le-a cerut ajutorul, oamenii legii au pornit în căutarea fetei. Au găsit-o marți după amiază în cartierul Micro 3, din municipiul Buzău. Din primele date, fata nu a fost victima niciunei infracțiuni. Ea a fost preluată de polițiști și încredințată mamei. Urmează să fie audiată pentru a se stabili ce a făcut în perioada în care nimeni nu a știut unde se află.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Strigăt de disperare al unei mame a cărei fiică de 14 ani a fugit de acasă și nu mai răspunde la telefon. Adolescenta a plecat marți și nu a mai dat niciun semn, în ciuda zecilor de apeluri. Ultima dată a fost văzută în municipiul Buzău, lucru care o îngrijorează și mai tare pe mamă, dat fiind că fata nu a mai fost singură în oraș.

Mihaela Florentina Decă este clasa a VIII-a la școala din Fundeni. Zilele acestea adolescenta nu a mai fost la școală. Pentru că avea unele probleme, urma să fie transferată la o unitate de învățământ din Săpoca, localitatea de domiciliu. Fata a plecat de acasă însă marți, după o ceartă cu mama sa, pornită de la mai multe mesaje nepotrivite pe care femeia le –a găsit pe o rețea de socializare. Adolescenta purta discuții cu persoane străine, lucru pe care mama i l-a reproșat, în timpul disputei. Crezând că astfel fata va rupe legăturile cu persoanele străine de pe internet, femeia i-a șters contul de Instagram. Cu lacrimi în ochi, femeia povestește că acesta a fost momentul care a înfuriat-o pe adolescentă și a determinat-o să fugă de acasă.

“Fata mea are 14 ani şi este elevă în clasa a VIII-a, la şcoala Fundeni. La ora 11:00 a fost vazută în oraş. La şcoala Fundeni nu a mai vrut să meargă. Acolo a avut câteva probleme şi mâine urma să o transfer la şcoala din Săpoca. Nu a mai plecat până acum de acasă. Am încercat să o sun, să vorbesc cu ea, dar nu răspunde nimănui. E o fire introvertită. I-am găsit mai multe mesaje pe contul de Instagram cu persoane necunoscute din alte judeţe. Am avut o mică discuţie cu ea în urma mesajelor pe care  le-am găsit. I-am explicat că nu este în regulă, că este domnişoară, este frumoasă. În spatele conturilor pot fi fel şi fel de oameni şi trebuie să aibă grijă. I-am şters Instagramul şi cred că acesta este motivul pentru care a plecat. Nu părea a fi supărată. Ba chiar mi-a zis, da mami, şterge-l. Era foarte liniştită. Cred că este într-un anturaj ciudat.”, a povestit mama fetei, pentru șansanews.ro.

Ultima dată, Mihaela a fost văzută marți în jurul orei 11:00, colindând pe străzile Buzăului. Mama fetei este îngrozită că ceva rău s-ar putea întâmpla cu copila întrucât aceasta nu cunoaște orașul. Mai mult decât atât, femeia admite că adolescenta ar fi într-un anturaj nepotrivit care ar putea să o atragă în situații periculoase. Femeia are și un mesaj pentru fata ei pe care o imploră să vină acasă.

“Mami, te rog, întoarce-te acasă. Totul va fi bine! Nu se va întâmpla nimic! Totul se rezolvă!”

Femeia a mers la Poliție pentru a anunța dispariția fiicei sale. În orele următoare polițiștii vor decide dacă o vor da în urmărire generală.