SĂNĂTATE

MESAJUL UNUI ASISTENT MEDICAL DIN SECȚIA DE TERAPIE INTENSIVĂ:”Suntem epuizați. Stați acasă, nu mai plecați la mare în concediu, pentru că vă infectați!”

Mesaj tranșant lansat de o asistentă care lucrează în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău. Letiția Codreanu face apel la buzoieni să nu mai plece în concediu la mare, pentru că majoritatea celor care vin de pe litoral vin infectați.

”Închid ochii și îmi închipui că sunt pe o bancă sau mă plimb în parc, la soare, respir aer curat…
dar sunt la datorie..de câteva luni.. nu voi merge la mare, ați mers voi, dacă mă îmbolnăvesc, nu voi avea loc, toate unitățile sunt pline.
Dar tu nu înțelegi asta.. ai stat o lună în casă, cu ai tăi, pe televizor, la cald, și ți s-a părut îngrozitor..
Și atunci și acum ai sfidat regulile de siguranță, esti smecher.
Ce faci acum? Ai o bere rece în față, esti la terasă, la mare, munte?
Postezi despre oculta mondială, că nu există virus, și că doar prostii poartă mască,
Că aici se stă degeaba și noi ne luăm salariile tot degeaba..
Am fi putut fi bine cu toții, dacă ați fi înțeles.. cât rău ați făcut, încă faceți tutoror, extins, nu doar nouă.
Nu crezi în virus? Te invit aici, dacă ai curaj, dar fără mască!
Mulțumim celor ce ne respectă, sunt alături de noi, aveți grijă, fiți negative”.

Contactată de reporterii șansanews.ro, asistenta Letiția Codreanu a declarat că mesajul său este unul de disperare care vine în numele său, dar și al colegelor de serviciu, care sunt epuizate, care nu au mai putut pleca în concediu decât câteva zile, pentru că trebuie să facă față numărului mare de bolnavi COVID-19.

”Noi nu putem pleca în concediu, decât așa, câteva zile, cu programări, cu schimburi de ture, personalul este epuizat. Unii sunt la mare, se distrează, iar noi trebuie să-i așteptăm să vină și să–i tratăm, pentru că majoritatea care vin din concedii vin infectați.”

As.Letiția Codreanu dezvăluie, totodată, că din cauza numărului mare de bolnavi cu COVID-19, s-a ajuns în situația ca medicii și asistentele de la Terapie Intensivă care au fost găsiți pozitivi să se trateze acasă, pe banii lor.

”LA ATI au fost 12 cadre medicale infectate. Colegii mei s-au tratat acasă pentru că nu au mai avut loc în spital, s-au tratat pe banii lor, sunând cunoștințe medici, care cum pe unde a putut să–și ia tratamentul care trebuie. Colegi de-ai mei care s-au infectat alături de toată familia. Oamenii ar trebui să mai renunțe la concediile în locurile aglomerate pentru că așa nu vom mai scăpa din tot acest coșmar. ”