SĂNĂTATE

CUNOSCUT LIDER AL ROMILOR, LOVIT DE COVID-19. Cum a început totul, ce stări a avut. Ce l-a ajutat să treacă prin boală

 Încă un buzoian cunoscut de toată lumea, în județ, dezvăluie că a fost infectat cu coronavirus. Este vorba despre Călin Iosif, lider informal al romilor din Buzău, un om bine ancorat în realitatea urbei.

Călin Iosif a dezvăluit că totul a început în urmă cu aproape o lună. Prima care a început să manifeste semne de boală a fost soția sa.

”Totul a început acum aproape patru săptămâni. Primele simptome le-a avut soția mea, Nadia. Și așa cum se-ntâmplă în cele mai multe cazuri, nu ne-am gândit că ar putea fi chiar COVID și am încercat să ne doftoricim singuri.”.

Călin Iosif relatează că simptomele resimțite au fost unele ușoare: febră moderată, tuse seacă, o stare pe care ar fi putut să o ducă pe picioare fără spitalizare, dacă nu ar fi avut o afecțiune cronică ce s-ar fi putut agrava pe fondul infecției.

”Simptomele au fost ușoare: temperatură până în 38 de grade, puțină tuse seacă, transpirații nocturne. Era o boală pe care o puteam duce “pe picioare”.
Am avut totuși inspirația să ne izolăm de restul familiei.
După o săptămână ne-am dus să facem teste. Pentru amândoi au fost pozitive.
Ținând cont de istoricul meu medical (leucemie cronică de vreo 17 ani), mi s-a propus internarea, pe care am acceptat-o, la Infecțioase, la Gârlași.”

Călin Iosif dezvăluie că a fost internat timp de două săptămâni, însă acum se simte bine.

”Am stat exact 14 zile în spital. În ciuda situației, am avut o experiența pozitivă: cadre medicale prietenoase, atente, profesioniste, mâncare de catering, bună, curățenie la un nivel decent.
Mulțumesc pe această cale doamnei dr. Răduță pentru profesionalism și implicare ca și întregului personal medical de la Infecțioase.
Comorbiditățile de care se tot vorbește sunt foarte individualizate în contextul bolii și nu constituie decât în situații cu totul excepționale un factor agravant.”

Deși dezvăluie că a trecut prin boală, chiar și cu leucemia de care suferă, Călin Iosif trage un semnal de alarmă și spune că infecția cu coronavirus este o afecțiune serioasă care poate veni la pachet cu multe neplăceri și chiar complicații:


”În încheiere vreau să-i atenționez pe toți care iau prea în ușor această boală, că este totuși o boală, și dacă vreți să nu treceți prin astfel de experiențe care numai plăcute nu pot fi, feriți-vă pe cât puteți, protejați-vă cu mască, la primele semne izolați-vă de cei apropiați și evitați contactul direct cu alții.

Călin Iosif are și un mesaj mobilizator pentru cei care ajung să fie diagnosticați cu COVID-19.

”Totuși, dracu’ nu-i chiar așa de negru, păstrați-vă optimismul și veți reuși să depășiți mai ușor situația.”