Actualitate

MESAJUL PRIMARULUI TOMA PENTRU PĂRINȚI, ÎNAINTEA DESCHIDERII ȘCOLILOR! ”Trebuie ca profesorul și elevul să fie în contact direct, pentru învățământ de calitate”

Primarul Constantin Toma face un apel către părinții a căror copii urmează să înceapă școala. Într-un mesaj video postat marți pe pagina de socializare, cu doar câteva zile înaintea deschiderii anului școlar, edilul Buzăului îndeamnă părinții să-și ducă micuții la școală motivând că ”nimic nu poate înlocui prezența profesorului la cursuri”.

Edilul afirmă că are încredere că directorii și consiliile de administrație vor lua cele mai bune decizii pentru organizarea orelor în pandemie.

Ne pregătim pentru începerea școlii, pe data de 14 septembrie!

Publicată de Constantin Toma pe Marţi, 8 septembrie 2020

Se știe că în municipiul Buzău unitățile de învățământ vor funcționa după scenariul galben, adică elevii vor fi împărțiți fie pe grupe astfel că unii elevi vor veni fizic în bănci, în timp ce alții vor rămâne acasă, conectați la ore prin internet, fie, acolo unde spațiu permite, elevii să fie împărțiți prin grupe ce se vor roti și vor învăța unii dimineață, alții după amiază. Până pe 10 septembrie fiecare școală trebuie să comunice ce alegere a făcut.

În plus, primarul afirmă , în postarea video de pe Facebook, că fiecare școală și grădiniță va avea câte un cadru medical astfel încât toate regulile de sănătate publică să fie corect aplicate.

Și proiectul ”Școala din parc” a prins contur, în  parcul Tineretului fiind deja amenajate spații pentru ca 18 clase de elevi să poată desfășura activități în același timp, fără să existe pericolul infectării cu noul coronavirus.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Imi place mult proiectul Scoala din parc! Cu siguranta voi desfasura acolo ore de protactia mediului sau de agricultura cu elevii de la Liceul Agricol Dr. C Angelescu Buzau! Felicitari domnului primar Toma pentru aceasta idee. Cred ca ar trebui extinsa la nivelul multor localitati ale judetului.