Actualitate POLITICĂ

Mesajul tranșant al liderului PNL despre primarii (și nu numai) care au plecat la PSD: ”Sunt dezertori politici, nu oameni politici”

Migrația politică e intensă, la nivelul întregii țări, după ce o ordonanță de urgență le-a dat voie primarilor și președinților de consilii județene să plece din partidele pe listele cărora au fost aleși la alte formațiuni politice, fără riscul de a-și pierde mandatele. Asta în condițiile în care, deși alegerile au loc pe 9 iunie, primarilor în funcție le încetează mandatele de drept abia în toamnă.

E bine-cunoscut deja că, în Buzău, PNL nu mai are nici un primar. Toți cei 10 primari aleși din partea PNL, în 2020, au trecut la PSD și vor candida ca social-democrați pentru un nou mandat.

Prezent, în week-end, la Focșani, Nicolae Ciucă a vorbit despre acest fenomen, afirmând că aceia care aleg să facă acest pas al trecerii la un alt partid “sunt niște dezertori politici, nu sunt oameni politici”.

“Modul acesta în care se face politică şi se încearcă obținerea de rezultate în alegeri, prin a lua primari, prin a-i împinge să se încadreze pe parcursul acesta de traseist este absolut greu de înțeles, bolnav de demult şi nici nu știu dacă avem vreun medicament să putem să tratăm”, a declarat liderul PNL Nicolae Ciucă.

Acesta a calificat gestul ca fiind ”jenant” și a precizat că nici un alt partid nu le garantează celor ce pleacă faptul că o vor duce mai bine.

“Chestiunea aceasta că mă duc la PSD că îmi dă nu ştiu ce este absolut falsă. Nu au ce să dea. Şi, credeţi-mă, vorbesc din experiență. Nu au cum să le dea. Că primesc nişte bani din Fondul de rezervă, primeşte toată lumea. Poate acolo unde au avut interesul să impresioneze şi să determine pe un primar să facă pasul, să dezerteze, pentru că nu sunt altceva decât nişte dezertori politici, să dezerteze dintr-o formaţiune politică şi să meargă în alta pentru nişte firfirei, ăştia nu sunt oameni politici şi nu merită de niciun fel atenţia noastră. Ce poţi să faci cu nişte zeci de mii sau sute de mii? Atât e valoarea unui primar? Eu am văzut primari care au demnitate, care au verticalitate şi care îşi văd cu adevărat de proiecte şi de grija pentru cetăţeni. Proiectele la Ministerul Dezvoltării, la CNI nu au cum să se întâmple pentru că fondurile sunt bine structurate şi atribuite pe fiecare proiect în parte. Este doar o amăgire. Personal am vorbit cu ministrul Dezvoltării şi mi-a spus că nimic nu se întâmplă fără respectarea procedurilor, a regulilor şi a reglementărilor în vigoare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Daca domnul general Ciuca a declarat cu subiect și predicat că nu va face politica iar acum este președintele unui partid politic, nu se cheamă că este un “dezertor”?! Un dezertor niciodată nu poate fi reabilitat și nici crezut! “Să trăiți!”, tovarășe general Ciuca!