Actualitate

Micii oameni de știință, așteptați la Muzeul Județean Buzău. O mulțime de surprize îi așteaptă

Jocuri și premii. De asta vor avea parte copiii care vor ajunge vineri seară la Muzeul Județean. Curioșii de toate vârstele sunt așteptați la “Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Evenimentul, care este organizat în fiecare an în ultima zi de vineri din luna septembrie, are scopul de a-i atrage pe elevi spre lumea plină de surprize a științei și a cercetării.

„Acest eveniment se adresează în special tinerilor și elevilor, iar ca principală misiune este aceea de a populariza ideea de cercetare științifică, de a populariza ideea de activitate de cercetare, pentru că este un domeniu care, la nivelul întregii Uniuni Europene, este din ce în ce mai puțin căutat, mai puțin centrat și este un fel de promovare a activității de cercetare, parte aplicată, nu teoretică.” a explicat Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

Copiii care vor fi prezenți la eveniment vor putea să ia parte la atelierele interactive de fizică și chimie, precum și alte activități practice, precum scan 3D, printing 3D, aeromodelism, „Jocul Cercetătorilor” și multe altele.

„Noi am propus o serie de 11 ateliere care își propun să valorifice, să promoveze activitatea de cercetare în domenii precum fizică, chimie, dar și latura de cercetare aplicată precum scanning 3D și printing 3D. Cu alte cuvinte, copiii care vor veni în această seară ne vor ajuta să ne jucăm împreună. Vom face experimente precum lava lamp, vom vorbi despre densitatea lichidelor, vom vorbi și ne vom distra folosind scannerele 3D, cum putem să scanăm obiecte, cum putem să ne scanăm pe noi, cum putem să imprimăm 3D și care sunt efectele și beneficiile introducerii acestor concepte noi în viața copiilor noștri, pentru că iată, niciodată nu se știe care va descoperi o pasiune pentru una dintre laturile activităților de cercetare.”

La eveniment, va fi organizată, din oră în oră, și câte o tombolă, astfel încât toată lumea să primească un premiu.

Sursă Foto: Muzeul Județean Buzău

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene iar la ediția de anul acesta vor participa peste 400 de orașe din 29 de țări. Prima ediție a avut loc în 2005.

Accesul la eveniment este gratuit și se face cu respectarea normelor de prevenție a răspândirii coronavirusului.