Actualitate POLITICĂ

Șeful PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, despre Congresul PNL: „Partidul va ieși întărit din această grea încercare!” Cum vor vota delegații liberali buzoieni

Sâmbătă este cea mai lungă zi pentru liberalii din toată țara. După o campanie electorală internă care a durat mai mult de patru luni, perioadă în care grupările celor doi competitori pentru președinția PNL și-au susținut cu patimă preferații, sâmbătă, delegații la Congresul Național al Partidului Național Liberal își vor vota șeful cel mare.

De la Buzău vor pleca spre București, la Romexpo, 67 de delegați, fiecare dintre ei deplasându-se cu mijloc de transport propriu. Filiala județului Buzău a pus, însă, la dispoziție și un microbuz care va pleca din oraș în jurul orei 08:00, după cum precizează președintele filialei județului liberal, deputatul Gabriel Avrămescu.

El a mai declarat pentru sansanews.ro că toți delegații vor avea grijă să respecte întocmai regulile de pandemie.

„Mâine dimineaţă vor pleca 67 de delegaţi din judeţul Buzău. Plecarea spre București se va face dimineață la ora 08:00. Va fi deplasare cu autoturismele personale și cu un microbuz. Acolo, se vor respecta toate condițiile impuse de situația epidemiologică actuală, așa că, din punctul acesta de vedere, suntem pregătiți. Toți delegații sunt fie vaccinați, fie au efectuat teste PCR cu maxim 72 de ore înainte. Noi avem deja și adeverințele de vaccinare și avem și aceste dovezi ale testelor efectuate în intervalul menționat de organizator.”

Deputatul Avrămescu a mai precizat că în Comitetul Director al organizației județene PNL majoritatea a votat moțiunea propusă de candidatul Florin Cîțu, dar că votul la București este secret:

„Așa cum știți, votul este secret. Dar, atunci când am propus în Comitetul Director județean, am avut acele două moțiuni. 63 au votat pentru moțiunea „România Liberară” a premierului Florin Cîțu și 8 au votat pentru moțiunea actualului președinte, Ludovic Orban.  Din punctul meu de vedere, și tocmai acesta a fost și mesajul meu către Organizația Județeană, am pornit împreună la un drum, am pornit împreună să construim Organizația și să facem echipă cu premierul Florin Cîțu, așa că noi suntem susținători ai moțiunii «România Liberală» a premierului Florin Cîțu.”

Totuși, Avrămescu a mai spus că nu sunt excluse nici surprizele în ceea ce privește votul:

„Nu sunt excluse surprizele, dar așa cum îi cunosc eu foarte bine pe colegii mei din județul Buzău, sunt oameni serioși și în momentul în care ne-am angajat la o misiune, iar misiunea noastră este de a reuși să facem o organizație puternică la Buzău, eu sunt convins că dumnealor vor susține moţiunea premierului.”

În plus, deputatul liberal buzoian a explicat reporterilor sansanews.ro că partidul va ieși întărit după Congresul Național.

„Partidul va ieși întărit din această grea încercare, pentru că  festivalul democrației din cele patru luni s-a transformat într-un festival horror al democrației și cred că este momentul să ne așezăm cu toții la masă, pentru că și la Buzău, chiar dacă am avut colegi care au avut opțiuni diferite, le-am respectat opțiunea, dar asta nu înseamnă că vom transforma în războaie personale aceste diferențe de opinii. Este normal să ne așezăm la masă, să ne pregătim pentru guvernare pe mai departe, pentru că vine o iarnă grea. Oamenii au nevoie de stabilitate și de liniște și din momentul acesta, al Congresului sau după ce vom trece de Congres, singura preocupare a guvernării liberale trebuie să fie referitoare doar la viața românilor, pentru că deja această îmbinare a guvernării cu această luptă internă nu a făcut altceva decât să distragă atenția românilor de la guvernare și de la măsurile bune care s-au întâmplat în ultima perioadă și ne-au condus în acest can-can pe care l-am autogenerat, pentru că toți liberalii sunt implicați în treaba asta și n-am făcut altceva decât să ne autosabotăm factorul de guvernare, care până la urmă trebuie să înceapă reforma adevărată a statului. E momentul ca după trecerea Congresului să începem reformele pe care oamenii le așteaptă de la noi. A trecut perioada de încălzire, a trecut perioada de acomodare, toți trebuie să pună mâna pe carte, să știe ce au de făcut și să înceapă măsurile pe care oamenii le așteaptă.”