Actualitate Agricultura acum

MIEREA DE MANĂ, ALIATUL IMUNITĂȚII! Cu cât a crescut, în pandemie, cererea pentru produsele apicole (video)

A fost un an greu pentru apicultură. Vremea capricioasa și bolile au decimat populațiile de albine, iar ca să mai recupereze din pierderi, apicultorii s-au reorientat și au scos pe piață produse care joacă un rol important în creșterea imunității. Mierea de mană, un produs relativ rar în anii anteriori, a devenit extrem de căutată în plină pandemie, pentru că întărește sistemul de apărare al organismului în fața agenților patogeni. La fel de căutate au devenit, în pandemie, și alte produse apicole care întăresc imunitatea, cum ar fi polenul și propolisul.

Liviu și Ionuț Zota din Mărășești sunt apicultori din tată-n fiu. Anul acesta a fost însă mai greu ca niciodată pentru apicultură. Cu toate acestea, ei au reușit să găsească soluții pentru a-și pune stupina la adăpost.

Mierea de mană, vândută ca pâinea caldă

Salvarea a venit de la mierea de mană, un produs care în pandemie s-a vândut ca pâinea caldă. Aceasta are multiple calități curative, iar dacă în anii trecuți nu avea căutare, pentru că este mai scumpă decât cea de flori, acum e preferată pentru calitățile ei curative.

Stimulatori ai sistemului imunitar sunt și propolisul, dar și polenul. În combinație cu miere de albine, acestea întăresc sistemul imunitar, care devine astfel mai rezistent la virusuri.

La fel de bune în lupta cu agenții patogeni sunt și fructe precum afinele sau cătina, în combinație cu miere de albine.

Mierea de albine poate fi folosită fără restricție, în catități rezolnabile, însă. Asta pentru că dacă e consumată în cantități prea mari, îngrașă. Persoanele care suferă de diabet trebui să fie însă foarte atente la consumul de miere de albine, avertizează specialiștii.