Divertisment Social

MIHAELA LEICA, HAIR-STYLIST: ”TOATE NUNȚILE S-AU AMÂNAT PENTRU ANUL VIITOR! DACĂ TRĂIAM DOAR DIN COAFURI PENTRU EVENIMENTE, ÎNCHIDEAM AFACEREA!” Ce se poartă, la Buzău (FOTO)

Un cunoscut hair-stylist din Buzău vorbește deschis pentru șansanews.ro despre ce a însemnat pentru afacerea pe care o deține perioada în care saloanele de coafură au fost închise, dar și cum și-a reluat activitatea, imediat cum autoritățile au ridicat restricțiile.

Roxana Mihaela Leica lucrează ca hair-stylist de 7 ani. Dacă la început a fost angajată, în timp, și-a dezvoltat propria afacere, atrăgându-l în domeniu și pe soțul ei, deși acesta nu a avut până acum nici în clin și nici în mânecă cu ce înseamnă salon de înfrumusețare.  Chiar înainte de pandemie, cei doi și-au mutat activitatea într-un salon nou, într-un spațiu aerisit și primitor. Și-au pus toate speranțele în noul proiect în care au pornit la drum alături de două prietene, care lucrează la machiaj și cosmetică, însă, totul a luat o turnură neașteptată atunci când autoritățile au decis închiderea tuturor saloanelor.

Într-un interviu pentru șansanews.ro, Roxana Mihaela Leica dezvăluie că nu a fost ușor să se trezească dintr-un om extrem de ocupat, cu un program de până la 12 ore, cu peste 15 cliente pe care le aranja zi de zi, într-o persoană care să plece acasă și să-și închidă afacerea până la un moment care nu era cunoscut atunci.

”Am avut surpriza neplăcută să fim anunțați de pe o zi pe alta că saloanele se închid. Am înghețat agenda și am plecat acasă. Dacă la început am luat totul ca pe o vacanță, pentru că aveam nevoie să mă odihnesc și eu și soțul meu, în a doua lună de stat acasă, ne-a fost foarte greu, ne-a pus capac această situație, psihic și până la urmă și financiar”.

Reîntoarsă în salon atunci când autoritățile au decis ridicarea restricțiilor, Mihaela povestește că atenția sa s-a concentrat asupra respectării măsurilor de igienă pentru prevenirea coronavirusului, dar și pe menținerea unei atmosfere calde, relaxate, pentru clientele sale. Pentru că, până la urmă, orice doamnă care calcă pragul unui coafor se așteaptă să aibă parte aici de o oază de liniște și relaxare.

” Avem un termometru în salon. La intrare se verifică temperatura clientelor. Punem la dispoziție măști,  pentru doamnele care doresc și botoșei și mănuși.  În general, lumea nu e panicată.  Atmosfera la noi e relaxată, însă acordăm o atenție deosebită respectării măsurilor, eram vigilenți și până acum, dar acum suntem și mai și”.

O consecință a măsurilor de combatere a coronavirusului este și faptul că în salon nu pot fi mai multe cliente iar totul se realizează conform programărilor. Dacă până acum, Mihaela și soțul ei aranjau până la 15 doamne pe zi, acum, când în salon clientele nu mai pot aștepta, sunt coafate cel mult 7-8 cliente.

” Ne este un pic dificil în sensul că trebuie să păstrăm distanța, dar avem avantajul unui spațiu care ne permite să avem două cliente în același timp. Reușim să aranjăm acum cam 7-8 doamne pe zi. Și, din păcate s-au scumpit și produsele, totul, mă refer la cele de dezinfectat, mănuși, pelerine, dar și la cele de înfrumusețare, pe care noi le folosim. S-au dublat prețurile produselor, însă am reușit să menținem prețurile serviciilor noastre ca înainte de pandemie, pentru a ne fi bine nouă, dar și clientelor”.

Mihaela povestește că toate nunțile programate pentru această vară au fost anulate de pandemie, însă faptul că salonul se concentrează și pe tuns și pe vopsit, nu doar pe coafuri, face ca cererea să se mențină la fel de mare ca și înainte de criza coronavirusului.

” Cererile sunt extraordinar de multe. Nu am fost afectați, până la urmă. Noi vopsim, tundem, dacă doar coafam vara era compromisă.  În salon avem colegă la machiaj care lucrează acum foarte puțin, o cununie, un botez, dar evenimentele sunt mult mai rare. Însă, doamnele vin, totuși, să se vopsească, vin să se aranjeze, nu ne-a scăzut cererea”. 

Mihaela a dezvăluit și ce se poartă în această vară, în materie de culori și coafuri.

Balayage-ul este tehnica cea mai la modă. Deși prețurile pentru o astfel de metodă pot fi considerate piperate pentru unele buzunare, rezultatul poate fi wow.

”  Ne-am bazat pe partea de  balayage. O tehnică ce variază în culori, se potrivește oricui, adaptăm culorile în funcție de trăsăturile clientei. Costul unei astfel de proceduri variază de la 250 la 500 de lei, în funcție de lungimea părului și de desime. În materie de coafuri, se poartă cele foarte lejere, aerisite”.