Divertisment

Mihaela Runceanu ar fi ajuns astăzi la 68 de ani

Mihaela Runceanu ar fi ajuns la 68 de ani, astăzi pe 4 mai, dacă viața ei nu ar fi fost curmată brusc și brutal într-o noapte de toamnă, în 1989. Admiratorii ei deplâng și acum moartea artistei, survenită inexplicabil și prematur în garsoniera ei din Capitală.

Buzoianca ar fi avut o carieră lungă și impresionantă în muzica ușoară românească. Apreciată pentru vocea ei unică, cântăreața reușise să scoată pe piață două albume muzicale până la vârsta de 34 de ani. Atunci, în plină ascensiune, viața ei a fost curmată brusc. Nimic nu o va aduce înapoi, nici măcar adevărul din jurul morții sale tragice. Mihaela Runceanu s-a stins din viață în dimineața de 1 noiembrie 1989, în garsoniera ei din Șoseaua Mihai Bravu. Decesul a survenit în jurul orei 1:00 și a fost provocat prin strangulare și ardere. Asasinul, care se afla în casă cu victima, a stropit-o apoi cu benzină și i-a dat foc.

Mihaela Runceanu era foarte fericită după lansarea celui de-al doilea album muzical. Vânzările erau impresionante, iar asta confirmă faima de care se bucura cântăreața de muzică ușoară. Pe 31 octombrie 1989, cu o zi înainte de a muri, Mihaela Runceanu și-a sunat părinții pentru a le spune că albumul ei este un succes. În paralel, ea pregătea un spectacol cu elevii Școlii Populare de Artă, care ar fi trebuit să aibă loc în după-amiaza zilei de 1 noiembrie. Din păcate, acest spectacol nu a mai avut loc.

În seara de 31 octombrie, Mihaela Runceanu a fost vizitată de Daniel Cosmin Ștefănescu, un tânăr de 21 de ani cu care era prietenă. El i-a cerut voie să vadă un film pe video, la ea, iar artista a acceptat.

Mihaela Runceanu s-a dus să facă baie și l-a lăsat pe vizitator singur în fața televizorului. După ce a ieșit din baie, artista a adormit imediat, răpusă de oboseală. Conform anchetatorilor, Daniel Cosmin Ștefănescu a început să sustragă obiecte de valoare din casa gazdei sale: televizorul, boxele, bijuteriile etc. Artista s-a trezit din somn din cauza zgomotelor făcute de intrus și și-a dat seama că tânărul îi fură lucrurile. În acel moment, Daniel Cosmin Ștefănescu s-a repezit la ea și a sugrumat-o cu cablul telefonului.

Cântăreața de 34 de ani a fost înmormântată sâmbătă, 4 noiembrie 1989, în cimitirul Dumbrava din Buzău. Zeci de mii de oameni au participat la funeraliile Mihaelei Runceanu, într-o zi tristă pentru lumea muzicală românească.