Actualitate

MII DE BĂTRÂNI VOR PRIMI O MASĂ CALDĂ! Cum pot beneficia de această facilitate și alți buzoieni

În prag de sărbători, persoanele din categoriile defavorizate primesc o veste bună. Peste zece mii de buzoieni vor avea asigurată gratuit o masă caldă. Banii sunt asigurați prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD).

Tichetele sociale care asigură mese calde persoanelor defavorizate, beneficiare ai Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (SNSPVPA) au ajuns la Buzău. Distribuția lor a început așa că peste zece mii de buzoieni vor avea parte de sărbători de o masă caldă.

Cei care se încadrează în acest program sunt pensionarii cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri de 704 lei. De asemenea, de mese calde beneficiază și persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale.

”Valoarea lunară a unui tichet electronic de masă este de 180 lei, iar la nivelul județului Buzău sunt înregistrați la această dată 10.485 de beneficiari. Lista beneficiarilor este realizată și actualizată lunar de către autoritățile publice locale, conform condițiilor de eligibilitate. Programul este gestionat de către Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale”, se arată în comunicatul Prefecturii Buzău.

Tichetele de masă electronice, sub forma unui card, au început să fie predate, în cursul acestei săptămâni, reprezentanților unităților administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului, împreună cu procedura și graficul de distribuție al acestora către beneficiarii finali. Fiecare plic care este destinat unui beneficiar cuprinde cardul pentru mese calde; codul pin, necesar activării cardului și lista / broșura unităților afiliate care acceptă tichete sociale pentru mese calde.

În județul Buzău, cei mai mulți beneficiari sunt din municipiul Buzău, respectiv 451 de persoane, Pogoanele cu 299 de persoane și Vadu Pașii cu 262 de persoane.