Actualitate

MINI-TÂRG DE CRĂCIUN, LA BUZĂU. Căsuțe din lemn vor fi amenajate în centrul orașului. Ce produse pot fi cumpărate de aici

Târg de Crăciun Buzău 2019
Crăciun 2019 Buzău

Fără patinoar, carusel și vin fiert, dar cu un mini-târg de Crăciun, conform regulilor impuse de pandemia de coronavirus. Anul acesta, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, evenimentele specifice sărbătorilor de iarnă vor suferi o serie de modificări.

An de an, de Crăciun, în Piața Dacia din centrul municipiului Buzău, pe lângă patinoar, carusel și bradul înalt de câțiva metri, erau amplasate și căsuțe din lemn de unde buzoienii puteau cumpăra diverse cadouri, aranjamente și mâncăruri care mai de care mai gustoase. Acum, multe dintre acestea vor lipsi. Târgul de Crăciun va fi alcătuit doar din câteva căsuțe din lemn, în care comercianții vor putea scoate la vânzare doar anumite produse. Potrivit anunțului autorităților locale, vor fi amplasate cel mult 40 de căsuțe din lemn în zona pietonală a străzii Cuza Vodă.  Aici nu vor putea fi vândute produse alimentare (chiar dacă sunt ambulate), și nici băuturi, ci doar produse nealimentare, specifice Crăciunului.

Comercianții care își doresc să ocupe una dintre căsuțe trebuie să depună o cerere la Primăria Municipiului Buzău, în perioada 2-3 decembrie. Ulterior, în zilele de 5 și 6 decembrie, căsuțele vor fi amplasate în centrul orașului și vor rămâne deschise până în ultima zi a anului 2020.