Actualitate

S-AU APRINS LUMINIȚELE! Cum arată Buzăul luminat de sărbătoare(video)

Seara de 1 Decembrie a adus bucuria mult așteptată! Aprinderea luminițelor de sărbătoare! Orașul s-a ”îmbrăcat” într-o lumina caldă, însă oricât de frumoase ar fi decorațiunile, lipsa manifestărilor de altădată i-a ținut departe pe buzoieni.

La aprinderea luminițelor, Platoul Dacia, punctul zero al Buzăului, în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, era aproape gol. Doar câțiva părinți cu copiii de mână admirau ornamentele. Au făcut fotografii și au plecat mai departe.

Momentul trist în comparație cu atmosfera de altădată reprezintă însă o normalitate în această perioadă de pandemie când se recomandă păstrarea distanțării fizice și evitarea aglomerației.

Cei care totuși au ieșit la plimbare în această seară pentru a admira luminițele s-au arătat încântați de tot ceea ce au văzut. Cel mai atractiv punct a fost, de departe, tunelul de luminițe multicolore din fața Primăriei Buzău dar și bradul prin care, de asemenea, se poate trece dând posibilitatea unor fotografii care, peste ani, vor fi adevărate comori în albumul de familie.

Deși târgul de Crăciun anul acesta nu va fi organizat, Primăria a anunțat că, în zilele următoare, vor fi amenajate și mai multe căsuțe din lemn unde comercianții vor avea voie să vândă doar produse destinate sărbătorilor, cu excepția produselor alimentare.