Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Ministerul Sănătății a aprobat cererea Spitalului Județean! Unitatea medicală reduce numărul paturilor la ATI COVID. Câți bolnavi sunt acum la Terapie Intensivă

Spitalul Județean Buzău a mai făcut un pas spre revenirea la normalitate. Unitatea spitalicească a început numărătoarea inversă a paturilor destinate pacienților COVID la Terapie Intensivă. Cu alte cuvinte, după ce a operat creșterea numărului de locuri din secția ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 astfel încât în ultimul an s-a ajuns de la patru la 14 paturi ,acum a trecut la reducerea acestor locuri.

Ministerul Sănătății a aprobat cererea conducerii Spitalului Județean Buzău prin care s-a solicitat diminuarea numărului de paturi destinate pacienților COVID în stare gravă. Este vorba despre o reducere cu trei paturi astfel că în prezent secția ATI COVID mai are doar 11 locuri pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă.

”La acest moment, secția A.T.I. deține 11 paturi pentru pacienții COVID. Conducerea spitalului a făcut o solicitare la D.S.P Buzău prin care a informat faptul că a crescut adresabilitatea pacienților nonCOVID, astfel că s-a luat decizia ca numărul paturilor pentru pacienții COVID să scadă de la 14 la 11 paturi”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

O altă veste bună este că nici cele 11 nu se ocupă în totalitate, semn că numărul cazurilor grave COVID este în scădere.

„ La momentul acesta, dintre cele 11 paturi destinate pacienților COVID, 9 paturi sunt ocupate”, a mai spus Adriana Bunilă.

Cele trei paturi au fost relocate pacienților non COVID, despre care reprezentanții unității spitalicești spun că sunt în continuare în număr crescut. În prezent, este vorba despre 29 de paturi la ATI non COVID.

Paturi ATI COVID sunt și la unitatea medicală de la Râmnicu Sărat. Aici, astăzi, 18 mai, sunt internați 4 bolnavi , un pat fiind neocupat.