Actualitate

Ministerul Sănătăţii a extins reţeaua de farmacii în care se pot face teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2. Unde te poți testa, la Buzău

Ministerul Sănătății a extins reţeaua de farmacii în care se pot face teste gratuite antigen rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV2. La Buzău, o singură farmacie e inclusă în program, în timp ce Prahova are cele mai multe unități farmaceutice (19) în care oamenii se pot testa cu teste rapide pentru a vedea dacă sunt infectați cu SARS CoV2.


”Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii – un proiect al Ministerului Sănătăţii. Dacă ai simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2, poţi sa te testezi şi în farmacie. Ministerul Sănătăţii continuă să extindă acest program şi alocă teste gratuite în farmaciile avizate”, a anunţat secretarul de stat Andrei Baciu.


Conform reprezentantului Ministerului Sănătății, în acest moment sunt 106 locaţii în 19 judeţe din ţară, iar în perioada următoare se doreşte ca lista să cuprindă şi alte puncte ale reţelelor farmaceutice din România.

”În acest fel creştem accesul la testare şi facem acest proces mai uşor pentru toţi românii”.

Deși testele antigen rapide sunt puse la dispoziţia farmaciilor, gratuit, prin Direcţiile de Sănătate Publică, farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

”În cazul în care nu eşti vaccinat, să ştii că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms şi în acest fel îţi poţi descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a mai transmis Andrei Baciu.

Lista completă a farmaciilor în care se fac teste antigenice poate fi consultată aici.