Actualitate

Prima conferință la Prefectura după demiterea lui Iordache! Ce se ascunde în spatele comunicării făcute de subprefectul Holban

După o perioadă de pauză în comunicarea cu mass media, reprezentanții Prefecturii Buzău au reluat ”tradiționala” conferință de presă. Spre surprinderea jurnaliștilor, în fața microfoanelor s-a așezat doar subprefectul Viorel Holban, deși se știe că după demiterea fostului prefect Silviu Iordache, atribuțiile de prefect au fost preluate de Marieta Boloș, acesta fiind cea și care în toată această perioadă a oferit informații presei cu privire la situația epidemiologică din județ sau alte informații solicitate de jurnaliști.
Motivând că subprefectul Boloș este în concediu medical, dar că de mâine va fi prezentă la muncă, Viorel Holban a venit în fața presei cu o listă de subiecte de interes cum ar fi transformarea spitalului Nehoiu în spital COVID, situația elevilor care au intrat în online, pesta porcină, situația de la Serviciul Permise, dar și problemele ridicate în ședința Colegiului Prefectural de ieri. Deși la multe dintre subiecte nu a știut să ofere suficiente informații, Holban nu s-a sfiit să susțină această conferință de presă, iar dincolo de gestul normal de a organiza întâlniri cu jurnaliștii care au nevoie de informații corecte, transmise în timp util de reprezentanții Prefecturii, se nasc și alte întrebări. De exemplu dacă nu cumva această conferință de presă organizată la ora 15.00 ar fi putut fi amânată câteva ore, adică până mâine când și Marieta Boloș, subprefectul cu atribuții de prefect, ar fi fost prezent în fața jurnaliștilor și, cu siguranță, ar fi putut furniza și alte informații cu privire la subiectele prezentate incomplet astăzi de Viorel Holban. Pe de altă parte, gestul de a organiza singur o conferință de presă ar putea genera și alte întrebări cum ar fi dacă nu cumva s-a produs o ruptură între cei doi colegi de instituție și de partid sau poate dacă nu cumva prezentarea de astăzi să reprezinte un bilanț al activității lui Viorel Holban în Prefectura Buzău.
Deși surse sansanews.ro au transmis că nu este vorba despre acest lucru, cel mai probabil realitatea cu ceea ce se întâmplă în Prefectura Buzău se va afla în viitorul apropiat, mai ales că Viorel Holban a promis o conferință de presă în fiecare săptămână.

Dincolo de aceste aspecte, subprefectul a arătat astăzi cifrele reale cu privire la situația generată de îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2 în școlile din județ. În prezent, nu mai puțin de 4% din totalul elevilor învață în online după ce în clasele în care aceștia învață au fost înregistrate cazuri COVID-19. Ce nu a știut Holban să explice a fost dacă majoritatea dintre elevii care stau acasă sunt din mediul rural și dacă au posibilitatea să se conecteze la orele online. Sunt alte întrebări la care Viorel Holban a promis răspunsuri.