Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

(UPDATE) MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, A DESCINS LA SPITALUL DIN RÂMNICU SĂRAT. Anunțul ministrului e de mare interes pentru toți râmnicenii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a descins duminică după amiază la spitalul Municipal din Rm Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

Nelu Tătaru a vizitat unitatea spitalicească și a luat act de dorința municipalității râmnicene și a oamenilor de a redeschide spitalul și pentru alte categorii de bolnavi, în afara celor cu COVID-19, care sunt tratați în această perioadă la Râmnic.

Reprezentanții spitalului i-au prezentat ministrului circuitele și tot ce au stabilit pentru ca spitalul să poată trata și pacienți non COVID, însă deocamdată redeschiderea unității rămâne la nivel de dorință.

Concluzia vizitei ministrului Sănătății la Rm.Sărat nu a fost însă cea așteptată de râmniceni: unitatea medicală nu poate fi redeschisă momentan și pentru celelalte categorii de bolnavi, din cauza numărului mare de cazuri noi.

”Am avut ocazia de a-i prezenta situația spitalului nostru și mai ales a miilor de râmniceni care de peste trei luni se confruntă cu lipsa serviciilor medicale. Ca bun cunoscător al sistemului medical, pe care îl conduce de câteva luni, domnia sa știe foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat și se confruntă localitățile în care spitalele au fost transformate în unități de suport COVID-19. L-am insoțit și într-o scurtă vizită la Spitalul Municipal, unde directorul medical, doamna doctor Felicia Vasile, i-a prezentat domnului ministru pașii pe care conducerea unității și personalul medical i-au pregătit pentru deschiderea spitalului si Ambulatoriului de specialitate. Din păcate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri din țară și din județ face mai dificil acest proces momentan, însa am primit asigurări că vom fi sprijiniți ca imediat ce vor fi întrunite condițiile, Spitalul Municipal să-și redeschidă porțile. Luni ar urma ca Ministrul Sănătății să ceară DSP Buzău o nouă evaluare a situației din județ și să pregătească astfel, momentul revenirii la funcționalitatea normală a spitalelor”, a declarat primarul orașului Rm.Sărat, Sorin Cârjan.