Actualitate

Minor la volan, pericol major în trafic

Inconștiență maximă. De asta a dat dovadă un buzoian de 43 de ani, din Podgoria, care și-a lăsat copilul de doar 14 ani să îi conducă mașina, chiar pe un drum public. Fără să se gândească la consecințe, bărbatul a decis că este momentul să îl pregătească pe fiul său pentru momentul în care va da examen pentru permisul auto. Și, deși copilul are doar 14 ani, l-a lăsat să se urce la volanul BMW-ului său. Cu tatăl în dreapta, băiatul de 14 ani a condus cât a condus, până când a fost depistat de polițiști.

“Un minor de 14 ani, din Podgoria, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DC 120, în Podgoria. În maşină cu acesta se afla și un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, din verificări reieșind că este proprietarul autoturismului”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Polițiștii au demarat cercetări. Tatăl băiatului va trebui să dea socoteală pentru imprudența de a-l lăsa pe minor să se urce la volan, putând oricând să provoace un accident.

“În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.”