Actualitate

Minune sau coincidență? Comuna din Buzău în care a plouat ore în șir după o procesiune religioasă!

Sursa foto arhiepiscopiabzvn.ro

Se anunță o vară secetoasă, cu zile caniculare una după alta. Nu au mai căzut ploi însemnate cantitativ, în special în zona de câmpie, de săptămâni bune. Culturile suferă de sete, efectele secetei observându-se cu ochiul liber.

Speriați că munca lor de peste an va fi în zadar, localnicii din Puiești au cerut ajutorul preoților. Zilele trecute, în comună a fost organziată o procesiune religioasă. Preoții și credincioșii s-au rugat împreună pentru ca ploile să ude și culturile lor.

“Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, duminică, 26 iunie 2022, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții și credincioșii din comuna Puiești, județul Buzău, au participat la o procesiune cu icoana Maicii Domnului din biserica Parohiei Puieștii de Jos, pentru că, în ultimele săptămâni, nu a mai plouat în zonă, culturile agricole fiind afectate. Procesiunea a pornit din fața bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, reunind nouă preoți, în frunte cu părintele Cristian Asănache, protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, precum și numeroși credincioși, împreună cu primarul comunei Puiești, dna Rodica Bârlă”,arată reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Cei 9 preoți și alaiul de credincioși au străbătut străzile din localitate, oprindu-se pe un câmp de la marginea satului, unde a fost oficiată o slujbă religioasă.

“Ajungând la marginea localității, pe câmp, într-un loc special amenajat, slujitorii au oficiat slujba în vreme de secetă, cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. La finalul acesteia, părintele protoiereu a rostit un cuvânt despre vremurile grele pe care le trăim, marcate de boală, război și secetă: „Cu siguranță, ruga noastră va fi ascultată de Dumnezeu, Cel ce ne iubește pe toți, deși ne-am îndepărtat de El, ca niște fii risipitori și rătăcitori. Iată că aceste vremuri de restriște, cumva, ne întorc acasă și ne deschid ochii, spre a conștientiza adevărul incontestabil că, fără Dumnezeu, nimic nu suntem și nimic nu se poate face”.”

Rugăciunile buzoienilor nu au fost în zadar. Un prim semn că totul va fi bine a venit duminică, la scurt timp de la încheierea procesiunii. Timp de câteva ore a plouat la Puiești, o adevărată mană cerească pentru grădinile oamenilor și culturile din câmp.

La Buzău urmează cel puțin 3 zile de arșiță. Este cod galben de caniculă, iar meteorologii spun că se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius, la umbră.