Actualitate

MISIUNE EXTREM DE DIFICILĂ PENTRU POMPIERI, LA PODGORIA! Vântul puternic alimentează flăcările izbucnite la o societate agricolă (GALERIE FOTO +VIDEO)

UPDATE: În cele două hale care au ars în această dimineață în comuna Podgoria erau depozitate circa 230 tone de cereale și 500 tone de furaje. În continuare, incendiul a fost localizat, misiunea de lichidare fiind încă în desfășurare, acțiune de lungă durată din cauza cantitații mari de materiale combustibile.

”Dată fiind amploarea intervenției, aceasta a fost coordonată la fața locului de către Prim-adjunctul Inspectorului Șef”, arată în informarea trimisă de ISU Buzău.

Incendiu Podgoria

📌În această dimineață, prin sistemul unic 112 a fost primit un apel de urgență ce semnala un incendiu izbucnit la o societate agricolă pe raza localității Podgoria, județul Buzău. 📌La fața locului s-au deplasat cinci echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău.📌La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, cu ardere generalizată și degajare intensă de fum pe o suprafață de aproximativ 1200 m2 la nivelul a două hale de depozitare ce conțineau cca. 230 tone de cereale și 500 tone de furaje, precum și la utilaje agricole aflate în apropierea acestora, cu posibilitate de extindere la construcțiile învecinate. 📌În continuare, incendiul a fost localizat, misiunea de lichidare fiind încă în desfășurare, acțiune de lungă durată din cauza cantitatatii mari de materiale combustibile. 📌Dată fiind amploarea intervenției, aceasta a fost coordonată la fața locului de către Prim-adjunctul Inspectorului Șef.

Publicată de ISU Buzau pe Vineri, 18 septembrie 2020

UPDATE: Incendiul a mistuit tone de cereale. Fermierul care administrează câteva sute de hectare a rămas fără sămânța ce urma să o folosească pentru cultivarea terenurilor în această toamnă. De asemenea, flăcările i-au distrus două hale în care depozita furaje și cereale dar și un tractor pe care îl avea în apropierea clădirilor cuprinse de incendiu.

”A ars foarte mult, paguba este foarte mare. Au ars clădirile, a ars și un tractor mic. Au ars foarte multe cereale. Era pregătită sămânța pentru campania de toamnă. Norocul mare a fost că proprietarul a reușit să scoată din flăcări o combină , un alt tractor”, a spus primarul comunei Podgoria, Marius Chiru.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Știrea inițială: Pompierii buzoieni au o misiune extrem de dificilă la Podgoria. Aproape 30 de pompieri se luptă să stingă flăcările care au izbucnit la o societate agricolă din comună. Focul este alimentat de vântul care bate cu putere la Podgoria și face ca flăcările să se reaprindă rapid.

Alerta a fost dată dimineață, în jurul orei 6:00. Flăcările au cuprins două hale în care sunt depozitate cereale și furaje. Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 1200 m pătrați. Nu mai puțin de 5 echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere cu apă și spumă se află la fața locului și acționează pentru lichidarea incendiului. De asemenea sunt prezente și alte echipaje, întreaga misiune fiind coordonată de prim adjunctul inspectorului șef al ISU Buzău.

Misiunea este îngreunată de vântul care bate cu putere la Podgoria, la fel  ca în tot județul. Buzăul se află până la ora 16:00 sub avertizare cod galben de vânt puternic. Potrivit meteorologilor, în Buzău vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și izolat în jur de 70 km/h. Temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopților și dimineților. În depresiunile intramontane izolat vor fi condiții de brumă.