Actualitate

Moarte la indigo, în aceeași zi. Cauza e patologică, dar prea puțin tratată în România

sursa foto:pixabay.com

Cazul taximetristului de 45 de ani, din Buzău, care și-a pus ștreangul de gât, după mulți ani în care a fost măcinat de patima jocurilor de noroc, a provocat o undă de șoc. Bărbatul a ales să-și-a pus capăt zilelor, sâmbătă, fiind descoperit spânzurat în locuința aflată în spatele Poștei din cartierul Micro 5. Așa cum șansanews.ro a relatat AICI, bărbatul ducea o luptă cu dependența de jocuri de noroc.

Tot ieri, cu câteva ore înaintea gestului la care a recurs buzoianul, o moarte trasă la indigo, era înregistrată la Medgidia. În dimineața zilei de sâmbătă, Poliția Municipiului Medgidia a fost sesizată, prin 112, că la piciorul podului rutier din localitate se află o persoană decedată, căzută de la înălţime. “Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Medgidia. Din primele cercetări a reieşit faptul că acesta ar fi părăsit domiciliul în noaptea de 14/15 ianuarie. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de IPJ. Surse apropiate victimei au declarat pentru presă că bărbatul pierduse la jocuri de noroc o sumă importantă de bani.

Cauza multor drame, adicția de jocuri de noroc este la fel de periculoasă ca și dependența de droguri sau de alcool. Cu toate acestea, în România, nu este tratată ca o problemă de sănătate publică. Și în mediul mediul privat, specialiștii și terapiile pentru această problem patologică sunt limitate. Un articol pe această temă, AICI.