Actualitate

S-AU COPT PRIMELE ROȘII DE BUZĂU! Când vor ajunge în piață și cât costă un kilogram (VIDEO)

Primele tomate cultivate în solariile din comuna Cochirleanca, din județul Buzău, sunt gata să ajungă pe mesele buzoienilor. Prima recoltă va fi culeasă peste câteva zile, iar în weekend va ajunge pe tarabele din Piața din municipiul Râmnicu Sărat. Roșiile sunt gustoase, crescute natural, însă anul acesta vor fi și mai scumpe.

Mircea Tatu a reușit și anul acesta să fie primul buzoian care aduce buzoienilor primele roșii românești. Legumicultorul spune că performanța l-a costat mai mult ca anul trecut, mai ales că subvențiile pentru tomatele produse în spații protejate au fost tăiate, însă se bucură că anul acesta va duce la piață legumele chiar mai devreme ca anul trecut.

”S-au copt primele tomate, iar peste câteva zile le vom culege. Pentru început o să ducem la piață o cantitate mai mică, circa o sută de kilograme, însă pe parcurs vom crește cantitatea pentru că avem o producție bună”, a spus Mircea Tatu, legumicultorul din Cochirleanca.

Producția se anunță a fi una foarte bună. Roșiile sunt bine coapte, iar gustul lor va fi cel care îi va convinge pe cumpărători să le aleagă în defavoarea celor din import.

”Noi producem totul natural. Nu folosim nimic chimic, avem și polenizarea cu bondari. Roșiile noastre au un gust deosebit”, spune Tatu.

Însă ce-i bun costă. Legumicultorul spune că anul acesta tomatele vor fi mai scumpe decât cele vândute anul trecut. Prețul de pornire va fi până în 20 de lei.

”Vom avea prețurile mai ridicate pentru că am avut și cheltuieli mai mari, și am rămas și fără subvenția la tomatele cultivate în spațiile protejate. Am avut o iarnă blândă, însă lumina ne-a creat probleme și am avut cheltuieli mai mari. Ne-am gândit pentru primele kilograme vândute până la la 20 de lei la tomate, iar la castraveți, pentru că sâmbătă vom duce și prima recoltă de castraveți la piață, undeva la 15 lei”, a spus Mircea Tatu.

În partea a doua a lunii aprilie, cantitatea de tomate vândută va crește și cel mai probabil și prețul va fi mai mic.