Actualitate

Mobilizare pentru Ucraina. Ce fac autoritățile din Buzău pentru cei care au fugit din calea războiului

foto: ziare.com

Buzăul va amenaja, la Liceul cu Program Sportiv un adăpost pentru familiile care vor cere, oficial, ajutor. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma, care spune că refugiații vin din apropierea Kievului și au intrat deja în România.

“În seara asta sau mâine dimineață vom avea 5 familii din zona Kievului. Am vorbit deja la Liceul cu Program Sportiv să amenajăm acolo, în cadrul hotelului pentru sportivi, care este gol în acest moment, să organizăm 5-6 camere, inclusiv posibilități de a hrăni aceste persoane. În plus, am început mai multe acțiuni de strângere de bunuri, de fonduri pentru refugiații din Ucraina”,a declarat pentru șansanews.ro, primarul Constantin Toma.

Primăria Buzău anunță că, în parteneriat cu Crucea Roșie Buzău, a fost deschis un punct pentru colectarea ajutoarelor umanitare, la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din Buzău – Vila Albatros. Aici pot fi aduse zilnic, între orele 8.00 – 20.00, alimente neperisabile – produse tip instant, lapte praf, conserve; paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape – TOATE NOI; produse sanitare și de îngrijire – șampon, gel de duș, săpun, scutece, absorbante, detergent de rufe (capsule), mănuși chirurgicale, saci menajeri (volum mare); haine în stare bună; aeroterme; apă îmbuteliată.

În plus, Primăria anunță că va asigura transport gratuit pentru toți voluntarii care vor să meargă la frontiera cu Ucraina.

De asemenea, vor fi oferite servicii de consiliere juridică, traducere legalizată documente, interpretariat (limba ucraineană) și consiliere psihologică.

“Produsele colectate vor fi trimise în Ucraina prin convoiul umanitar internațional organizat de Crucea Roșie Română și în zonele de frontieră unde există nevoi concrete din partea autorităților locale. Totodată, Primăria Buzău, pune la dispoziție persoanelor venite din zona de conflict la Buzău , cazare si hrană caldă. Date de contact: 0762 669 452 Mail: secretariat@ccam.ro”,  transmite Primăria Buzău.