Actualitate

(P) 8 sfaturi pentru îngrijirea smartphone-urilor

Știți cum să vă îngrijiți corect smartphone-ul? Tindem să cheltuim destul de mulți bani pe smartphone-urile noastre și acestea sunt cea mai importantă posesie a noastră. De aceea există asigurare de telefon.

Cu toate acestea, de multe ori nu știm cum să le îngrijim corespunzător pentru a le valorifica la maximum. Cu puțină grijă față de smartphone, vă puteți asigura că noul dvs. iPhone sau telefon Android rămâne în condiții excelente cât mai mult timp posibil.

Păstrați telefonul complet încărcat

S-ar putea să credeți că supraîncărcarea telefonului dvs. ar putea fi mai dăunătoare. Dar, în realitate, este mult mai bine ca telefonul dvs. să fie menținut cât mai aproape de 100% în permanență.

Atunci când vă folosiți telefonul, veți observa că acesta funcționează mai acut și mai ușor atunci când este ținut complet încărcat. În schimb, telefoanele care scad sub 50% din baterie pot muri pe neașteptate din cauza unui defect al bateriei. Maximizați durata de viață a bateriei telefonului dvs. păstrându-l bine încărcat.

Evitați temperaturile extreme

Smartphone-ul dvs. este proiectat să funcționeze bine într-o gamă largă de temperaturi. Zona optimă de confort se situează în jurul a 16°C până la 22°C, dar deseori funcționează bine și la temperaturi cu mult sub și peste acest interval.

Cu toate acestea, riscul ca telefonul dvs. să se supraîncălzească peste 35°C este destul de serios. Astfel de temperaturi vă pot deteriora permanent capacitatea bateriei. În schimb, bateria dumneavoastră va muri rapid în condiții de frig, dar odată ce telefonul revine la o temperatură normală, performanța sa va reveni la normal.

Pentru a preveni nevoia de a apela la acea asigurare de telefon, o temperatură de depozitare mai rece poate contribui la promovarea unei durate de viață mai lungi a bateriei. Dacă telefonul dumneavoastră riscă să se supraîncălzească, este mai bine să îl opriți până când îl puteți răci în interior.

Protejați-vă smartphone-ul cu o carcasă rezistentă

Smartphone-urile sunt obiecte delicate. O singură cădere pe podea ar putea duce la spargerea severă a ecranului.

La fel ca o asigurare de telefon, investiția într-o husă de bună calitate pentru telefon este o necesitate. Vă recomandăm carcasele de telefon care sunt foarte solide și rezistente. Deși pot costa mai mult, cu siguranță vă vor scuti pe termen lung de costuri costisitoare de reparare a ecranului.

Închideți aplicațiile nefolosite

Smartphone-urile nu sunt ca și computerele desktop. Ele au o putere de procesare mult mai mică și, prin urmare, încetinesc adesea atunci când sunt deschise mai multe aplicații în același timp.

Dacă observați că se întâmplă acest lucru, este benefic să închideți toate aplicațiile care sunt deschise în fundal. Pentru a elimina presiunea asupra procesorului telefonului, încercați să păstrați deschise doar aplicațiile pe care le utilizați în prezent.

O altă idee ar fi să instalați o aplicație de eliminare a sarcinilor din fundal. Aceste aplicații funcționează ca un task manager pe un desktop și vor închide toate procesele din fundal care îngheață sau care vă încetinesc telefonul.

Păstrați ecranul și ieșirile audio curate

Dacă ecranul dvs. are nevoie de o curățare, nu e nevoie să apelați la asigurare de telefon pentru a-l înlocui. Folosiți un șervețel moale și uscat, cum ar fi cel al unui aparat de curățat ochelari. Cu toate acestea, nu folosiți niciodată apă pentru a vă curăța telefonul, deoarece deteriorarea apei este destul de gravă și poate provoca daune interne.

În partea de jos a iPhone-ului, există un difuzor în stânga și un microfon în dreapta. Dacă nu auziți nimic din telefon sau dacă calitatea sunetului s-a deteriorat, încercați să folosiți o cantitate mică de alcool pentru a curăța găurile audio. De asemenea, puteți încerca să folosiți o periuță de dinți veche pentru a răzui orice resturi care s-ar fi putut aduna.

Utilizați un software de gestionare a memoriei

Dacă memoria dumneavoastră se umple constant, ați putea beneficia de instalarea unei aplicații software de gestionare a memoriei. Aceste aplicații pot fi gratuite sau pot fi achiziționate la prețuri mici din magazinul de aplicații și vă pot scuti de grija ștergerii altor aplicații sau a conținutului telefonului.

Aceste aplicații funcționează prin restabilirea memoriei pierdute în urma deteriorării hard disk-ului telefonului. Ele elimină datele inutile, ceea ce înseamnă că iPhone-ul sau Android-ul dumneavoastră poate funcționa mai rapid. Acestea reprezintă o modalitate excelentă de a elibera memorie suplimentară pentru mai multe fotografii sau muzică!

Dezactivați notificările aplicațiilor de care nu aveți nevoie

Notificările aplicațiilor nu doar că vă consumă bateria în mod sever. Ele pot deveni, de asemenea, destul de enervante și vă pot distrage atenția de la ceea ce încercați să faceți.

La fel ca o asigurare de telefon, este o idee bună să dezactivați toate notificările care nu sunt urgente. De exemplu, nu aveți nevoie să aflați imediat că altcineva v-a dat like pe Instagram sau că ați primit un alt e-mail de spam. Încercați să dezactivați toate aceste notificări din aplicații și vedeți cât timp puteți economisi pentru productivitate.

Protecția prin parolă

Folosirea unei parole pentru a vă proteja smartphone-ul este un element esențial pentru securitate. Cei mai mulți dintre noi rămânem conectați la aplicațiile noastre de socializare, așa că a avea codul de acces pentru a vă păstra toate datele în siguranță este extrem de important.

Dacă telefonul dvs. cade pe mâini greșite, va fi mult mai greu pentru hoț să vă acceseze informațiile sensibile. Având în vedere cât de frecvente pot fi furturile de iPhone în zilele noastre, ar fi o prostie să nu folosiți o parolă sau să nu vă faceți o asigurare iPhone.

Aveți grijă să evitați parolele obișnuite, cum ar fi data nașterii sau 1234… alegeți numere aleatorii și nu le împărtășiți nimănui. Cu iPhone, puteți, de asemenea, să vă extindeți lungimea parolei la 6 cifre, ceea ce e și mai benefic.