Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

Moment greu, la prânz, în Spitalul Județean Buzău! Chipurile angajaților spun totul

Activitatea Spitalului Județean de Urgențe Buzău s-a oprit pentru un minut, marți, la prânz, când cadrele medicale afiliate Federației ”Solidaritatea Sanitară” au ținut un moment de reculegere, în memoria asistentei medicale din Botoșani care s-a stins pe un pat de spital, după lupta dusă cu COVID-19. Cu fețele împietrite și cu sufletele apăsate de greul crizei sanitare prin care trec pacienții și cadrele medicale, deopotrivă, mai mulți angajați ai celui mai mare spital din județ au păstrat momentul de reculegere pe holurile secției UPU-SMURD.

Chiar dacă Institutul Național de Sănătate Publică a scos-o pe Lenuța Buta de pe lista victimelor COVID-19, considerând că ea era vindecată-testul care confirma acest lucru, a apărut după deces- pentru colegii de breaslă asistenta din Botoșani rămâne ”Eroina în lupta cu coronavirusul”. Marți, asistenta care a pierdut lupta pentru viață, va fi condusă pe ultimul drum.

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a făcut apel la toți salariații din Sănătate să-și exprime omagiul față colega căzută la datorie, păstrând un moment de reculegere la ora 12:00. ” Recunoștința și omagiul refuzate de autorități pot fi împlinite de colegi”, transmit sindicaliștii.

Povestea asistentei Lenuța Buta poate fi citită AICI.