Actualitate

Momente de un penibil absolut în „Casa Albă”. S-a întâmplat chiar în biroul prefectului

Biroului prefectului de Buzău, Daniel Țiclea, a fost, luni, scena unui moment de un desăvârșit penibil. Totul s-a petrecut în timpul unei întâlniri pe care prefectul a organizat-o la „Casa Albă” la care a mobilizat șefii instituțiilor de forță, dar și alte persoane importante din județ invitate să participe la momentele comemorative ale Revoluției din decembrie 1989. Concret, în timpul ședinței la care participau comandanții Poliției Județene, ai Jandarmeriei dar și ai altor instituții importante au fost invitați și liderii unor asociații de revoluționari de la Buzău. Prezența revoluționarilor în sală a venit la inițiativa prefectului Țiclea care, astfel, a vrut să-i convingă pe respectivii lideri să îngroape securea războiului dintre asociații și să participe împreună la momentele comemorative.

Când s-a ajuns la discuțiile concrete pe această temă, revoluționarii din încăpere au început să se certe din nou, cei mai guralivi fiind cei dintr-o facțiune a Clubului „22 Decembrie 1989”, care le-au reproșat celor din Blocul Național al Revoluționarilor din 1989 că nu sunt reprezentativi și că nu trebuie să participe la manifestări.

Cearta s-a încins, dar momentul care a pus capac la toate s-a produs atunci când un participant, comandant al unei importante unități militare, a observat că revoluționarul Marian Jipa înregistra de zor pe sub masă cu telefonul mobil tot ce se vorbea în biroul prefectului.

Prins în flagrant, Jipa s-a văzut nevoit să recunoască și-a bâiguit câteva cuvinte de justificare, timp în care prefectul a suspendat ședința, iar ceilalți participanți au început să se retragă scârbiți și indignați.

Marian Jipa este, spun cei ce-l cunosc, un tip extrem de controversat care a mai avut astfel de îndeletniciri chiar și în biroul fostului secretar-general al Primăriei Buzău, regretatul Ștefan Nedelcu.

Evenimentul este, însă, cu atât mai sensibil cu cât în acest moment nu se știe exact cât și ce a înregistrat Jipa în „Casa Albă”, o instituție extrem de importantă unde se desfășoară activități vitale, uneori dintre cele mai importante și unde nu de puține ori se lucrează cu secrete de serviciu care trebuie bine păstrate din rațiuni care nu mai trebuie explicate.

Așadar, evenimentul merită urmărit cu atenție, dat fiind că Jipa este o persoană absolut imposibilă, care s-ar putea folosi de momentul de luni, așa cum a procedat și după o vizită în biroului secretarului Primăriei Ștefan Nedelcu.

Autorul știrilor

Doru Gheorghiade

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • pai si transparenta unde este ? tinem secret ca pe timpul lui nea Nicu, cunoastem ca va bateti joc de noi, dar sa o faceti pe la spate miseleste e dovada de lasitate. va transmitem toate cele bu…