Actualitate

(P) 3 sfaturi de îngrijire și întreținere a unei trotinete electrice

Indiferent cât de atent sunteți sau cât de înaltă calitate este o trotinetă electrică Xiaomi, va veni un moment în care va trebui să o reparați. Să recunoaștem. Utilizarea zilnică a trotinetei dvs. va contribui mult la uzură.

Sigur, o puteți trimite la un atelier pentru a fi reparată într-o clipă. Dar vă va costa bani prețioși, pe care suntem siguri că ați prefera să îi aveți în buzunar. Soluția mai accesibilă este să vă ocupați singur de îngrijire și întreținerea oricărui model de trotinetă electrică Xiaomi pe care l-ați ales.

Cu cunoștințele și uneltele adecvate, veți fi echipat pentru a vă întreține trotineta electrică și pentru a scăpa de probleme supărătoare, cum ar fi încărcătura scăzută a bateriei și conexiunea slăbită. În plus, întreținerea constantă vă poate menține trotinetă electrică Xiaomi în funcțiune pentru mulți ani de acum încolo.

Citiți mai departe pentru a afla cum să aveți grijă de trotineta dvs. electrică.

Păstrați detaliile trotinetei la dosar

Păstrarea unei evidențe a detaliilor trotinetei dumneavoastră este un lucru responsabil. Fie că alegeți să vă întrețineți singur vehiculul sau să îl duceți la service, puteți grăbi timpul de așteptare dacă știți de ce are nevoie trotineta dumneavoastră.

De aceea, trebuie să faceți fotografii ale numerelor de serie ale unei trotinete electrice Xiaomi, ale conexiunilor bateriei și ale cablajelor. Pe lângă acestea, este o idee bună să înregistrați și poziția firelor. În acest fel, puteți folosi înregistrarea ca bază în timpul rutinei de întreținere.

Asigurați-vă că marcați poziția pieselor detașabile, cum ar fi șuruburile și dispozitivele de reglare, pentru a face reasamblarea mai rapidă și mai ușoară. Trotinetele sunt obiecte foarte căutate de infractori, iar faptul de a avea la îndemână numărul de serie este extrem de important pentru o recuperare rapidă pentru poliție.

Încărcați des bateria

Ar trebui să vă păstrați trotineta electrică Xiaomi complet încărcată, astfel încât să nu vă aflați în situația de a vă opri motorul în mijlocul unei plimbări. Este mai bine să vă încărcați bateria la 100% după fiecare plimbare (sau, cel puțin, la câteva zile).

Încărcarea frecventă a bateriei poate prelungi, de asemenea, durata de viață a acesteia, ceea ce vă ajută să economisiți bani pe termen lung. Cum vă ajută acest lucru? O baterie are un număr stabilit de cicluri de încărcare. Un ciclu de încărcare este cel în care vă descărcați bateria, apoi o reîncărcați la 100%.

În loc să o goliți pe toată și să pierdeți capacitatea de a menține o încărcare completă pentru mai mult timp, reîncărcarea regulată a bateriei după fiecare cursă poate crește durata de viață a acesteia și menține capacitatea de încărcare pentru încă câțiva ani.

Cunoașteți momentul potrivit pentru reîncărcare

Ar trebui să știți când să vă reîncărcați bateria. Încărcarea acesteia direct după o plimbare scurtă este bună. Dar dacă aveți de gând să faceți o plimbare lungă, să zicem 30 de minute sau mai mult, lăsați trotineta electrică să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute pentru a se răci. Apoi, încărcați-o.

Dacă ați consumat o încărcătură semnificativă, nu lăsați bateria să rămână descărcată ore întregi. Asigurați-vă că o încărcați fără întârziere.

Depozitați-o într-un mod adecvat

Amintiți-vă că întreținerea trotinetei electrice este mai mult preventivă. Așadar, ideea principală este de a suferi cât mai puține daune posibil. Un mod simplu de a începe acest obicei este să vă depozitați trotineta într-un loc atât sigur, cât și securizat.

Două lucruri importante de luat în considerare sunt lumina soarelui și temperatura. Nu doriți să vă păstrați trotineta electrică sub lumina directă a soarelui. În același timp, locul de depozitare nu trebuie să fie nici prea cald, nici prea rece, pentru că ar putea deteriora bateria sau alte părți ale trotinetei dvs.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a vă depozita trotineta electrică în interiorul casei, mai degrabă decât afară. Elementele și condițiile meteorologice pot contribui, de asemenea, la o uzură mai rapidă.

În cele din urmă, un alt obicei bun de încurajat este să vă încărcați trotineta electrică înainte de depozitare. În acest fel, veți fi întotdeauna pregătit de plecare.