Actualitate

MOMENTE FESTIVE LA BOBOC! Instructori cu experiență au spus rămas bun zborului și predării

Clipe încărcate de emoție în aceste zile la Boboc! Doi dintre cei mai experimentați și iubiți instructori au spus rămas bun zborului și orelor de instruire alături de maiștri militari.

Primul rămas bun vine de la Școala Instruire Interarme a Forțelor Aeriene. Este vorba despre Gheorghe Istrate, căpitan comandor cu o carieră de peste două decenii care a ales să-și instruiască piloții doar de la sol, renunțând la orele de instructaj în aer.

”Cu o carieră de peste 25 de ani petrecută în Bazele Aeriene Boboc și Bacău, peste 1600 de ore de zbor și experiență pe aeronavele MIG21 și IAR99 , Ghiță-pentru colegi, ne-a salutat ultima dată din seninul cerului”, au scris pe Facebook reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.

După ce a dat ”aripi” la zeci de tineri pasionați de zbor, căpitanul comandor Gheorghe Istrate a ales să-și continue activitatea doar de la sol. Încărcat de emoție dar și nostalgie după sutele de ore petrecute în aer, alături de ”elevii” săi, Gheorghe Istrate a executat zilele acestea ultimul său zbor.

“Emoții! Cu toată experiența, simt emoțiile și astăzi. Nu aceleași ca la primul zbor, azi mă simt mai relaxat și mult mai încrezător. Privesc în jurul meu, la ce voi lăsa în urmă: contribuția mea la viitorul Aviației , instructorii de azi, care mi-au fost elevi, și cărora am reușit să le insuflu valorile unui pilot în viziunea mea- instruire temeinică, seriozitate și integritate! Sunt mândru că am servit cerul,și aș vrea sa le transmit tuturor piloților și aspiranțiilor la această meserie, să-și urmeze visul ! Să creadă în ei, și tot mai sus în zbor !”, le-a transmis, după ultima aterizare, căpitanul comandor tuturor tinerilor care visează la o carieră în Aviație.

Momentul ultimei aterizări a fost unul festiv. Căpitanul comandor a fost așteptat la sol cu șampanie, aplauze, flori și o diplomă de recunoaștere pentru întreaga sa carieră.

Al doilea rămas bun a venit de la plutonier adjutant Franciuc Mugur Gabriel din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuiu” care de astăzi a trecut în rezervă.

”După o carieră de aproape 30 de ani în slujba patriei, în arma artilerie și rachete antiaeriene, colegul nostru, plutonier adjutant Franciuc Mugur Gabriel a trecut în rezervă. Noi, colaboratorii săi apropiaţi, i-am remarcat şi apreciat stilul dinamic, capacitatea de a şti să lucreze cu oamenii și disponibilitatea de promovare a spiritului de echipă”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuiu”.

La festivitatea de rămas bun, plutonier adjutant Franciuc Mugur Gabriel a mulțumit, la rândul său, pentru buna colaborare cu colegii săi.

„În ultimii nouă ani am fost subofițer specialist în cadrul Catedrei Tehnice de Artilerie și Rachete Sol – Aer din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuiu”, unde m-am simțit cel mai bine datorită colegilor deosebiți cu care am colaborat, precum și datorită faptului că am putut pune umărul la modelarea multor serii de viitori militari”, a spus  plutonier adjutant Franciuc Mugur Gabriel.