Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

APROAPE 100 CAZURI NOI COVID-19 LA BUZĂU. Crește numărul cazurilor din focarul de la Săpoca

Buzăul a depășit vineri, 13 noiembrie, pragul de 5.000 de cazuri de coronavirus. Județul înregistrează un total de 5091 bolnavi COVID-19, după ce vineri au fost înregistrate alte 99 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 luni și 82 de ani. 30 de pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar unul a fost confirmat într-o unitate sanitară din alt județ.

Printre cei 99 de buzoieni infectați cu SARS CoV-2 se regăsesc 5 persoane care provin din focarul de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca. Restul pacienților sunt persoane care au fost confirmate cu COVID-19 după ce s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

Din cei 5091 buzoieni confirmați cu coronavirus, 3671 s-au vindecat. 137 și-au pierdut însă viața. Două decese în rândul bolnavilor COVID-19 au fost raportate vineri. Bărbatul de 43 de ani care a decedat la scurt timp după ce a fost depistat cu coronavirus este angajatul Spitalului Județean, primul cadru sanitar infectat cu coronavirus care și-a pierdut viața.

DECES NR.136: pacientă în vârstă de 70 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Judetean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie, formă gravă. Este confirmata cu SARS CoV-2 și transferata pe sectia ATI. Evolutia clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral ischemic sechelar.

DECES NR.137: pacient în vârstă de 43 de ani cu simptomatologie respiratorie, se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 si internat pe Sectia de  Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbidități: fără comorbidități la momentul decesului (conform foii de observație clinică generală) si informațiilor de la medicul de familie). În 2007 a avut obezitate grad I (normoponderal la momentul decesului) si coroidoza miopica ochi drept (conform informațiilor de la medicul de familie).