Actualitate

(Update) Monstrul violator, în arest. Pentru victime urmează ani de coșmar (VIDEO)

Update : Bărbatul de 37 de ani, acuzat că și-a violat propriile nepoate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Știrea inițială: Buzoianul de 37 de ani, din Blăjani, cel care a șocat întreaga comunitate după ce a ademenit cu dulciuri două copile, fiicele propriilor surori, și apoi le-ar fi abuzat sexual, va rămâne după gratii, în următoarele 30 de zile. În jurul orei 14:00, buzoianul a fost scos din arestul IPJ Buzău și dus la Parchet cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de viol.

Între timp, cele două verișoare, abuzate de propriul unchi, beneficiază de suportul specialiștilor DGASPC Buzău. Fetițele sunt evaluate de psihologi, care vor stabili ce măsuri vor fi luate, dacă cele două copile vor rămâne în familie sau vor fi duse într-un centru al DGASPC.

“Intervenția DGASPC Buzău va presupune realizarea evaluării psihologice a minorelor, a mediului acestora  de viață a gradului de risc existent în familie, pentru a se putea decide asupra serviciilor și măsurilor ce se impun. Din punct de vedere psihologic, se va realiza o evaluare psihologică detaliată a victimelor minore pentru a se stabili gradul de afectare psihică în urma evenimentului traumatic petrecut și, în funcție de nevoile identificate, se vor acorda servicii de specialitate”, a declarat, pentru șansanews.ro, Cristina Niculescu, șef serviciu DGASPC.

Cert este că va fi nevoie de timp pentru ca fetițele să poată să își revină după coșmarul pe care l-au îndurat luni.

“Afectarea psihică în urma unui astfel de abuz variază în funcție de mai mulți factori: intensitatea și gravitatea traumei, susținerea afectivă a familiei, gradul de dezvoltare cognitivă, climatul social în care trăiesc minorele, prieteniile, școala, comunitatea, caracteristicile temperamentale, comportamentale și de atitudine față de propria persoană necesare depășirii momentului critic al traumei dar și a efectelor pe termen mediu și lung a acestora.”