Actualitate

Elevi din Buzău, nerepartizați la liceu. Alții, deși cu medii mici, vor învăța la licee renumite

Cea de-a doua etapă de repartizare la liceu, pentru unii cu noroc, pentru alții dimpotrivă. Unii tineri, deși cu medii mici, vor învăța la licee renumite din Buzău, în timp ce mulți absolvenți de gimnaziu au rămas pe dinafară și după cea de-a doua etapă a repartizării computerizate.

Potrivit situației publicată de Inspectoratul Școlar  Județean Buzău, la cea de-a doua etapă de repartizare pe locurile de la liceu au participat 70 de elevi. 15 dintre aceștia nu au prins loc la nicio unitate de învățământ, în principal din cauza faptului că nu au completat suficiente opțiuni în fișele de înscriere. Cei mai mulți elevi rămași nerepartizați la liceu sunt absolvenți ai Școlii Mihail Kogălniceanu, din municipiul Buzău. Dar și un absolvent al Colegiului Pedagogic, cu media 8,33 în clasele V-VIII se află pe lista celor nerepartizați, la fel și un elev al Liceului cu Program Sportiv, care în anii de gimnaziu a avut media 7,17.

Au fost însă și elevi care se pot considera extrem de norocoși. Este și exemplul unui absolvent al Școlii Gimnaziale Udați, comuna Smeeni, care a fost repartizat la Colegiul Hasdeu, la Real, deși a avut media de admitere 6,38. Un alt exemplu este cel al unui fost elev al Școlii Emil Palade,repartizat la Colegiul Eminescu, cu media 6.16.

Sursa www.isjbuzau.ro

Pe de altă parte, alți 13 elevi au fost admiși la licee vocaționale iar 4 pe locurile special pentru tinerii romi.

Candidații repartizați în cadrul celei de-a doua etape trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au prins loc în perioada 8 – 12 august.